Vegueria del Penedès

TRANSHUMÀNCIA

Sant Quintí, primera parada del Camí Ramader de Marina a l’Alt Penedès


Redacció Sant Quintí de Mediona

20-09-2023 17:55

El proper dilluns 25 de setembre el ramat arribarà al municipi penedesenc on passarà la nit al costat del Camp de Futbol Municipal

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Sant Quintí de Mediona serà la primera parada del Camí Ramader de Marina a l’Alt Penedès. Daniel Giraldo, el ramader que va començar la transhumància el 9 de setembre des de la Cerdanya, arribarà al municipi el dilluns 25 de setembre després de recórrer Catalunya durant 17 dies amb el seu ramat de cabres.

El ramat arribarà a Sant Quintí a partir de les 15.30 h i passarà la nit al costat del Camp de Futbol Municipal, on els veïns i veïnes podran visitar-lo durant la seva estança. El dimarts 26 de setembre continuarà la ruta fins a la propera parada, situada a Font-Rubí, per arribar, l’1 d’octubre, als municipis de Vilanova i la Geltrú i Cunit.

La ruta posa en valor la tasca ramadera El Camí ramader de Marina recorre Catalunya de nord a sud des de les muntanyes de la Cerdanya fins a les platges de la Marina del Penedès. Aquesta ruta transhumant, que permès històricament el moviment de ramats entre el Pirineu oriental i el litoral del Pendès i el Garraf, és la que està recorrent Daniel Giraldo, ramader del Baix Camp, amb el seu ramat de 100 cabres. El punt de sortida va ser El Llac de les Bulloses (França), abans d’arribar a Sant Quintí va passar per El Bedorc (Piera) i els Hostalets de Pierola.

El projecte Camins de vida, transhumància, patrimoni i territori està impulsat per l’Associació Camí Ramader de Marina i té com a objectiu posar en valor la tasca dels ramaders i ramaderes i la importància dels camins ramaders en el desenvolupament sostenible del territori. Sota el lema “Camins de vida”, aquest ramat recorrerà un total de 282 kilòmetres en 23 dies, i passarà per 10 comarques catalanes, una regió francesa i 41 pobles.

Al llarg del recorregut, s’organitzaran activitats al voltant de la transhumància i la sostenibilitat del món rural. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.