Vegueria del Penedès

LLUITA FEMINISTA

La Ruda celebra el seu desè aniversari amb una festa diürna el 7 d’octubre


Redacció Vilafranca del Penedès

28-09-2023 9:12

La celebració es durà a terme al Parc del Tívoli i comptarà amb música, glosa, parlaments i un dinar popular

La Ruda celebra el seu desè aniversari amb una festa diürna el 7 d’octubre. La Ruda

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Assemblea Feminista La Ruda, col·lectiu no mixt del Penedès, celebra els seus primers deu anys aquest 2023. La celebració de l’efemèride s’està duent a terme durant tot l’any, i de moment l’aniversari ha impulsat una exposició de cartells del col·lectiu al Casal Popular La Gueralda de Vilafranca, un sopar d’actuals i antigues militants, el llançament d’unes noves samarretes, i la represa de la parada de llibres per la jornada de Sant Jordi. L’aniversari es clourà al mes de novembre amb un acte polític i la marxa de torxes al voltant del 25 N, Dia Contra les Violències Masclistes.

La festa de celebració, però, es durà a terme el proper dissabte 7 d’octubre al Parc del Tívoli, en un acte diürn que s’iniciarà a les 12h amb un vermut musical amb l’artista Dasistsara i finalitzarà a les 21h després d’una sessió de la DJ Khala. Aquesta celebració serà també la segona edició dels vermuts de La Ruda, que va organitzar el primer vermut l’any 2019 a la plaça de la Verema amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Veïnes de Les Clotes.

En aquesta segona edició, el vermut anirà més enllà: a les 15h hi haurà un dinar popular, seguit d’una sessió de glosa, uns parlaments feministes amb motiu de l’aniversari a les 17h i finalment la festa amb DJ Khala i el sorteig d’una panera. “Hem preparat un aniversari obert a totes les persones que vulguin venir. La festa serà d’accés lliure i tindrem barra i dinar a preus populars; i també comptarem amb Punt Lila i material propi del col·lectiu” expliquen des de La Ruda. “Per nosaltres és molt important celebrar que, malgrat tenir tantes coses en contra, un col·lectiu feminista, autogestionat i d’àmbit local com el nostre celebra 10 anys: no és gens fàcil la supervivència de moviments socials locals i organitzats amb membres voluntàries a llarg termini, especialment en àmbits tan delicats, perseguits i exigents com la lluita feminista”, asseguren.

La segona edició del vermut i la festa del desè aniversari compta amb la col·laboració de La Gueralda i La Taverna de La Gueralda, el CAU Pere II i Santa Maria de Vilafranca, El Taló d’Aquil·les i l’Ajuntament de Vilafranca.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.