Vegueria del Penedès

MATEMÀTIQUES

Berenars matemàtics organitzats per la SEMG


SEMG Vilanova i la Geltrú

16-11-2023 19:28

El passat divendres 10 de novembre la Societat d’Ensenyants de Matemàtiques del Garraf, SEMG, va celebrar els Berenars Matemàtics, activitat anual que fa anys venim organitzant coincidint amb el divendres d’inici de la Fira de Novembre

Part del públic dels Berenars Matemàtics. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’activitat és oberta a tot tipus de públic i la seva pretensió és trencar el tòpic de que les matemàtiques són difícils. Ens agradaria molt aconseguir-ho.

L’objectiu dels Berenars Matemàtics és el de gaudir fent matemàtiques, emprar la lògica, descobrir estratègies per a resoldre enigmes, abordar els problemes des de diferents perspectives, col•laborar i discutir amb els companys i companyes la millor forma d’arribar a la solució. Però, de vegades no cal ni arribar a la solució, el camí de la descoberta ja és, en ell mateix, tot un aprenentatge. Bàsicament, la pretensió és jugar i divertir-nos amb els reptes i veure les matemàtiques des d’un punt de vista lúdic.

L’activitat va tenir lloc al Foment Vilanoví i aquest any va consistir en un Taller de màgia matemàtica. Aquests dos camps, la màgia i les matemàtiques, han estat sempre molt relacionats. La màgia és màgia perquè ens crea una il·lusió i per això els mags mai ens rebel·len els seus trucs.

El ponent, Artur Antúnez, professor de matemàtiques i mag, ens va ensenyar trucs de màgia que tenien un component matemàtic al darrera.

El mag va iniciar l’activitat fent uns trucs que semblaven impossibles i que ens van captar l’atenció, però després ens va ensenyar les matemàtiques que s’hi amagaven al darrera. En aquest cas va basar els seus trucs en el sistema binari o base 2.

Al final de la sessió qui va voler va poder construir-se un joc basat en unes targetes d’endevinació perquè tothom pogués iniciar-se en la màgia i emprar-les per sorprendre familiars i amics.

Fins l’any que ve!

Si voleu més informació podeu obrir aquest enllaç.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.