Vegueria del Penedès

SEQUERA

L’INCAVI posa en marxa un estudi per avaluar diferents tècniques de retenció de l’aigua de pluja a la vinya


ACN Vilafranca del Penedès

17-01-2024 17:08

L’organisme analitza quatre sistemes per contrarestar els efectes de la sequera

L’INCAVI posa en marxa un estudi per avaluar diferents tècniques de retenció de l’aigua de pluja a la vinya. INCAVI

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) ha començat un estudi per analitzar quatre tècniques diferents de maneig del sòl en una mateixa parcel·la per tal de retenir al màxim l’aigua de pluja. En una finca de Caves Llopart, ha instal·lat la infraestructura per provar el llaurat hivernal amb cultivador, el no llaurat per mantenir una coberta vegetal, el pas subsolador amb pas de cultivador, i l’empapat amb la formació de clots. Segons informa en un comunicat, l’INCAVI vol contrastar així diverses iniciatives per valorar com es pot comatre millor els efectes de la sequera a la vinya. L’organisme destaca que l’estudi és una petició del sector, sobretot del Penedès, després de tres anys de veremes fortament afectades per la falta d’aigua.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.