Vegueria del Penedès

CARNAVAL 2024

Comparen el festival Vida amb el règim nazi en un vídeo de promoció del carnaval d'una entitat de Vilanova


ACN/ Jordi Pujolar Vilanova i la Geltrú

08-02-2024 20:55

L'Ajuntament i l'Amical de Buchenwald denuncien manca de sensibilitat i la banalització del feixisme: No tot s'hi val

Comparen el festival Vida amb el règim nazi en un vídeo de promoció del carnaval d'una entitat de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Can Pistraus, una entitat de Vilanova i la Geltrú i organitzadora del festival Tingladu, ha comparat el Vida Festival, que també se celebra a al capital del Garraf, amb el règim nazi. Ho ha fet en el vídeo promocional dels seus actes de carnaval i les imatges s'han projectat aquest dimecres a la nit a la Màscara d'Or, una gala on les entitats del municipi competeixen per veure qui presenta la producció audiovisual més original. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Amical de Buchenwald lamenten la manca de sensibilitat i la banalització del feixisme. "No tot s'hi val", han piulat a les xarxes socials. Segons el consistori, el vídeo "contravé el compromís de la ciutat amb la memòria històrica".

Amb imatges sobre l'holocaust i pel·lícules sobre l'Alemanya nazi, el vídeo compara el festival amb l'imperi del "V Reich"; el seu director, Daniel Poveda, amb Hitler; la Masia d'en Cabanyes, seu del Vida, amb un camp de concentració; els assistents al festival amb les víctimes de l'holocaust, o la zona de 'food trucks' amb els forns crematoris

Les imatges i l'àudio fins i tot fan referència als menors d'edat i a l'espai infantil amb què compta tradicionalment el festival, amb un clar caràcter familiar. Segons els creadors de l'audiovisual, però, aquest racó pensat per als més petits és ple de "tallers i jocs Montessori", mentre mostra imatges d'eines de tortura.

Un "error en la posada en escena"

En un comunicat a les xarxes socials, l'entitat Can Pistraus demana disculpes a qui s'hagi sentit ofès pel contingut del vídeo i assumeix errors "en la posada en escena". A més, expliquen que es "replantejaran" alguns aspectes que tenien previstos per a l'Arrivo d'aquest divendres. L'entitat també ha reivindicat la seva trajectòria antifeixista i defensa que la intencionalitat del vídeo no era banalitzar l'horror nazi.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.