Vegueria del Penedès

SEQUERA

Cau un 6,2% el nombre d’ampolles de Corpinnat venudes l'últim any


ACN Sant Sadurní d'Anoia

26-02-2024 17:00

La sequera fa baixar un 9% la quantitat de quilos de raïm collits per hectàrea

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els cellers agrupats sota la marca d’escumosos Corpinnat han tancat el 2023 amb un descens de vendes del 6,2% en comparació a l’any anterior. En concret, han venut 2,28 milions d’ampolles, quan el 2022 van ser 2,43 milions. Tot i la caiguda del consum, la facturació de Corpinnat no se n’ha ressentit i ha pujat un 1,6%, arribant als 26,42 milions d’euros. El motiu principal ha estat l’increment del preu mitjà de les ampolles, que els consumidors han adquirit un 9% més cares, segons la Memòria Econòmica i Social que Corpinnat ha presentat aquest dilluns. Pel que fa als efectes de la sequera, els cellers han expressat la seva “preocupació”, després d’un any en què el rendiment de les vinyes ha estat de 4.770 quilos per hectàrea, un 9% menys.

La marca col·lectiva ha destacat que el 15% de les ampolles venudes l’any passat tenien una criança d’entre 18 i 30 mesos, mentre que un 63% tenia més de 30 mesos. El 22% restant acumulava criances superiors als 60 mesos.

Pel que fa als mercats, dels 2,28 milions d’ampolles distribuïdes, un 19% va anar a parar a l’estranger. Alemanya, Canadà, Dinamarca i els Estats Units són els principals compradors.

Durant la presentació de dades feta aquest dilluns a Barcelona, des de Corpinnat han apuntat que la majoria d’elaboradors han optat l’últim any per una estratègia comercial “conservadora”, en què han prioritzat el manteniment d’estocs d’ampolles de criança a la cava per fer front al descens de la producció i poder garantir vendes futures.

I és que el rendiment mitjà de la vinya ha passat de 5.245 quilos per hectàrea a 4.770. En total, durant la darrera verema es van collir 5,9 quilos de raïm. Els cellers recorden que el fruit utilitzat per elaborar Corpinnat ha de ser de producció ecològica, de varietats històriques del Penedès i collit a mà.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.