Vegueria del Penedès

CULTURA POPULAR

Es presenta el primer recull gràfic sobre la festa i la cultura popular vilanovina


Redacció Vilanova i la Geltrú

14-03-2024 10:49

Xavier López presenta el llibre ‘Vilanova i la Geltrú: calendari festiu’

L’historiador vilanoví Xavier López i Soler. Janira Baeza

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Malgrat que moltes festivitats coincideixen amb les d’arreu de Catalunya, les d’aquesta capital presenten una intensitat i uns trets peculiars i locals que les fan significatives. A través de les estacions de l’any, i ressaltant dos períodes festius que tenen un pes remarcable, Carnaval i Festa Major, el lector podrà fer un viatge en el temps, per copsar les arrels de l’actual cicle festiu de la ciutat. Des d’aquest mes de març, ja està disponible a les llibreries la publicació “Vilanova i la Geltrú: Calendari festiu” realitzada per l’historiador vilanoví Xavier López i Soler.

El títol forma part de la col·lecció “Catalunya Desapareguda” de l’Editorial Efadós, que ja ha publicat en diverses ocasions llibres sobre la localitat. A través de 180 pàgines i unes 170 fotografies en blanc i negre, el lector pot gaudir per primera vegada d’una crònica històrica en imatges d’una capital de comarca que té un dilatat i extens cicle festiu. Mitjançant les estacions de l’any, aquesta proposta ressegueix les festivitats -fent un èmfasi especial al Carnaval i la Festa Major de les Neus- des de l’aparició de les primeres instantànies fins al 1979, moment en què el calendari festiu es redibuixa per esdevenir l’actual.

La publicació ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Garraf i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i també de diversos fotògrafs locals i entitats associatives.

La presentació serà el proper 22 de març, a les 20 h, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà (Plaça de la Vila, 13). Hi intervindran la regidora de Cultura, Teresa Llorens; el prologuista Bienve Moya, i l’autor, que explicarà el contingut de la publicació acompanyat d’una selecció d’imatges de les festes de la ciutat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.