Vegueria del Penedès

CRIM DEL FOIX

La defensa de Rosa Peral demanarà una revisió de la sentència després de la confessió d'Albert López


ACN Vilanova i la Geltrú

17-04-2024 17:58

L’advocada constata que la teoria del fiscal hauria quedat “totalment malmesa” i el mòbil del crim “desvirtuat”

L’advocat de López assegura que no ha fet cap confessió

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’advocada de Rosa Peral, Núria González, ha demanat saber què ha confessat exactament l’altre condemnat pel crim de la Guàrdia Urbana abans de valorar demanar una revisió de la sentència. “Tot el que ha dit l’Albert fins ara és mentida. El que estudiarem ara és quines d’aquestes afirmacions que va fer durant el judici han tingut algun tipus d’efecte o influència en la condemna de la Rosa”, ha indicat González en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha insistit que primer han de saber què ha dit exactament, i ha reconegut que això pot ser difícil perquè els expedients de les juntes de tractament són confidencials. González ha constatat que la teoria del fiscal hauria quedat “totalment malmesa” i el mòbil del crim “desvirtuat”.

González s’ha referit així a les informacions que apunten que l’altre condemnat pel crim de la Guàrdia Urbana hauria explicitat que ell va matar la víctima per poder aconseguir beneficis penitenciaris.

“Tenim una feina de gegant, revisar totes les declaracions de l’Albert, totes les que es van fer al judici, per veure si això ha tingut transcendència”, ha continuat González, que ha remarcat que si és cert que ha confessat, tot el que ha dit fins ara és fals. “El llibre que va escriure és mentida. Ell ha passat tot aquest temps sabent que ell havia matat el Pedro i intentant inculpar la Rosa”, ha subratllat.

En aquest sentit, ha assenyalat que la Rosa sempre ha mantingut la seva innocència i “mai reconeixerà un assassinat que no ha comès”. També ha subratllat que cal aclarir com va morir el Pedro, perquè la sentència no ho diu, i això seria clau per poder situar la Rosa Peral. “L’Albert ha reconegut que l’ha matat, que expliqui com va morir el Pedro. És vital per poder demostrar que la Rosa no té res a veure”, ha argumentat.

González ha demanat que “algú es comenci a creure una versió que mai no ha canviat”, la de la Rosa Peral, que “es va amagar perquè tenia por d’un assassí, d’un assassí ara confés”.

L’advocat d'Albert López assegura que no ha fet cap confessió

José Luis Bravo, advocat d’Albert López, un dels dos condemnats pel crim de la Guàrdia Urbana, ha assegurat que el seu client no ha fet cap confessió. Segons ha dit en declaracions a Antena 3, ha parlat amb López i ell li ha dit que “tot és fals” i que no hi ha cap document de confessió. “No hi ha hagut cap confessió. L’únic que Albert ha confessat és la seva participació encobridora en el crim, mai ha admès haver participat en la mort de Pedro”, ha assegurat. Pel que fa a possibles permisos penitenciaris, ha indicat que ja té marcada una pauta i que ja sap quan hi podrà accedir. En aquest sentit, l’advocada de Rosa Peral, Núria González, ha remarcat al mateix mitjà que si sap quan podrà sortir en permís és que ha confessat els fets.

Bravo ha lamentat les informacions sobre una suposada confessió del seu client i ha negat que hi sigui, alhora que ha indicat que volen esbrinar com s’ha filtrat aquesta informació. En tot cas, ha assegurat que encara que existís una confessió, “no tindria cap transcendència jurídica”. Després que la defensa de Rosa Peral hagi apuntat que estudiaven una revisió de la sentència, ha assenyalat que la sentència és “inamovible” i que només podria canviar amb una “prova de caràcter científic irrefutable”, però no per un testimoni. Demanar algun tipus de revisió, ha dit, és una “excentricitat”.

Pel que fa als permisos penitenciaris, ha assegurat que el seu client ja sap quan hi podrà accedir, i estan lluny encara.

Això li ha servit a l’advocada de Peral, Núria González, per subratllar que si Albert López ja sap quan pot accedir a permisos és perquè ha confessat. “A Espanya per tenir accés a un benefici penitenciari és obligatori que els presos reconeguin els fets”, ha dit González, que ha destacat que Rosa Peral ha demanat diversos permisos i tots han estat rebutjats perquè no reconeix la seva culpa.

En aquest punt, Bravo ha replicat que quan parlava de permisos, es referia més aviat a quan els podrà demanar, però no si li donarien o no. A més, ha assegurat que “no és necessari que una persona reconegui els fets per poder accedir a permisos”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.