Vegueria del Penedès

AMETLLER ORIGEN

Les espècies, una bona alternativa a la sal


Redacció Vilafranca del Penedès

19-05-2025 17:25

Les espècies, una bona alternativa a la sal. Ametller Origen

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Sabies que una microbiota rica i variada t’ajuda a prevenir determinades malalties i a mantenir una bona salut? Sí, tal com ho sents! Per cuidar la teva microbiota intestinal cal seguir una dieta variada i saludable, consumint, especialment, aliments d’origen vegetal, com les fruites i les hortalisses, els llegums, la fruita seca, els cereals integrals, l’oli d’oliva, les llavors i les espècies. Avui et volem parlar d’aquestes últimes i com les pots utilitzar en el teu dia a dia:

Les herbes aromàtiques i les espècies són condiments utilitzats a la cuina per donar sabor, consistència i aroma als teus plats. Es tracta a més d’una alternativa saludable a la sal i n’existeixen tantes com et puguis imaginar.  

All: sí, sí, l’all de tota la vida en pols o a trossets. Ideal per condimentar els teus plats de peix.

Comí: d’aroma inconfusible és ideal per donar sabor a les teves cremes de verdures o sopes i també per acompanyar les patates i el peix.

Coriandre: segur que et sona perquè s’utilitza per preparar el famós guacamole, però aquesta herba, juntament amb el julivert t’anirà genial per a les amanides de llegums i també el peix.

Llorer: Et sona la imatge de la teva àvia posant unes fulletes de llorer al guisat? Doncs no dubtis a fer-ho tu també!

Orenga: una de les espècies més conegudes. Ideal per a les amanides, acompanyar el pollastre i altres tipus de carn.

Menta: sí, sí, tal com ho llegeixes. La menta no únicament s’usa en receptes dolces. Tasta-la en amanides de tomàquet, salses de iogurt o per preparar un deliciós cuscús amb verduretes.

Fonoll: superaromàtic, combina a la perfecció amb tota mena de peix i carns.

Pebre vermell o negre: per a salses, carns i peixos.

Romaní: ideal per a totes les receptes, deliciós per condimentar el pollastre.

Farigola: per al peix, amanides i sopes.

Altres espècies per cuinar

El llistat és infinit i n’hi ha per a tots els gustos i paladars, així que pren nota i tasta-les totes: safrà, canyella, nou moscada, sàlvia, clau, curri, cúrcuma. Quines coneixies? Afegeix-les als teus plats i guanya salut i sabor!

Quins beneficis t’aporten les espècies?

Les espècies es caracteritzen per un escàs valor energètic a causa de la poca quantitat que n’utilitzem. De totes maneres, una característica comuna de totes elles és el seu poder antioxidant, és a dir, que protegeixen les cèl·lules davant del dany oxidatiu, especialment la cúrcuma i el pebre vermell.

I és que com t’hem explicat al principi, les espècies són una alternativa saludable a la sal, ja que un consum excessiu d’aquesta pot derivar en determinades malalties cardiovasculars i cerebrovasculars. Per això, t’animem a reduir la quantitat de sal de la teva dieta (la quantitat màxima recomanada és de 5g al dia per persona) i que la substitueixis per condiments que ompliran els teus plats de sabor, aroma i bona salut. Incorpora’ls!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.