PRODUCCIÓ AGRÀRIA ECOLÒGICA
30-06-2025 12:38
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
La DO Penedès es convertirà oficialment en la primera denominació d’origen vinícola del món 100% ecològica a partir de la verema d’aquest any. Un fet històric fruit de l’esforç sostingut de viticultors i cellers del territori, que culmina un procés de transformació iniciat amb el Pla Estratègic 2030, presentat el 2021, i que situarà el Penedès com a referent internacional en sostenibilitat vitivinícola.
Per commemorar aquest pas decisiu, el president de la DO Penedès, Joan Huguet, ha rebut a la seu del Consell Regulador el nou president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Rafael Ramon, també vinculat al territori com a president de la cooperativa Covides. La trobada ha servit per enfortir la col·laboració entre ambdues entitats i planificar conjuntament la celebració d’aquesta fita, així com per abordar nous reptes relacionats amb el cultiu ecològic.
“És un moment històric que volem compartir amb tot el sector i el territori. Hem treballat de manera coordinada durant anys amb viticultors, elaboradors i entitats com el CCPAE per arribar fins aquí”, ha destacat Huguet.
Per la seva banda, Rafael Ramon ha felicitat la DO Penedès per l’assoliment: “És una fita molt important no només pel Penedès, sinó per a tot el país. El lideratge en sostenibilitat del sector vitivinícola penedesenc marcarà el camí per a molts altres territoris.”
Un model pioner i reconegut internacionalment
La verema 2025 marcarà l’inici d’una nova etapa per a la DO Penedès, en què tota la producció certificada sota aquest segell serà 100% ecològica, fet que suposa l’ús exclusiu de raïm conreat amb pràctiques agrícoles sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Aquesta aposta ha estat reconeguda internacionalment, amb premis com The Lifetime Green Achievement Award de la revista anglesa The Drink Business o el Premi Excel·lència Mediambiental als guardons Ecovino.
Durant la reunió també es va acordar intensificar el treball conjunt entre el CCPAE i la DO Penedès per continuar millorant les pràctiques ecològiques, així com fer front als nous reptes i oportunitats derivats del creixement del consum de productes agroalimentaris ecològics, especialment en el sector vinícola.
Amb aquesta fita, la DO Penedès consolida el seu lideratge en innovació, sostenibilitat i qualitat, i reafirma la seva aposta per un model de producció vinícola compromès amb el territori i amb el futur del planeta.
PUBLICITAT
PUBLICITAT