PUBLICITAT
REGIÓ MUNDIAL DE LA GASTRONOMIA
13-11-2025 9:10
La Bisbal del Penedès es convertirà el 22 de novembre en l’epicentre de la cultura de l’oli amb la Jornada de l’Oli, una celebració que uneix territori, ciència i gastronomia. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de Torclum, s’emmarca dins de la distinció internacional Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, que reconeix la qualitat, sostenibilitat i diversitat de la gastronomia catalana.
La jornada començarà a les 10:00 h a la Finca Els Vinyets amb la Rostada entre oliveres (15 €), un esmorzar popular amb productes locals, pa torrat amb tomàquet i tast d’oli novell, un homenatge als productors i a la tradició del territori.
A les 12:30 h al CMC, tindrà lloc la Taula Rodona “Territori, Ciència i Gastronomia amb OOVE”, amb entrada gratuïta i aforament limitat, que reunirà experts com Pere Sallent, Dr. Eduard Escrich, Jordi Pascual, Rafel Aguilera i Jordi Carulla per reflexionar sobre el valor integral de l’oli d’oliva verge extra.
La jornada culminarà a les 18:30 h a la plaça Pau Casals amb la Gran Festa de l’Oli (35 €), que inclourà showcookings del col·lectiu Terra i Taula, degustacions amb maridatge, tasts d’olis i vins, i música en viu. Els participants podran gaudir de creacions de Josep Pascual, David Vernet, Mary Herrera, Oriol Rossell i altres professionals que faran de l’oli el protagonista de la vetllada.
Segons l’organització, la jornada busca posar en valor l’oli d’oliva verge extra com a símbol de salut, identitat i patrimoni, i servir de punt de trobada entre ciència, tradició i innovació gastronòmica. “Aquesta és una oportunitat per reconnectar amb la terra, reconèixer la feina dels productors i gaudir de la cuina que neix d’allò que som”, asseguren els organitzadors.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT