DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

REGIÓ MUNDIAL DE LA GASTRONOMIA

La Bisbal del Penedès celebra la Jornada de l’Oli dins de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025


Redacció La Bisbal del Penedès

13-11-2025 9:10

L’esdeveniment s’emmarca dins de la distinció internacional de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, que reconeix la qualitat, sostenibilitat i diversitat de la gastronomia catalana

La Bisbal del Penedès celebra la Jornada de l’Oli dins de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Ajuntament de la Bisbal

La Bisbal del Penedès es convertirà el 22 de novembre en l’epicentre de la cultura de l’oli amb la Jornada de l’Oli, una celebració que uneix territori, ciència i gastronomia. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de Torclum, s’emmarca dins de la distinció internacional Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, que reconeix la qualitat, sostenibilitat i diversitat de la gastronomia catalana.

La jornada començarà a les 10:00 h a la Finca Els Vinyets amb la Rostada entre oliveres (15 €), un esmorzar popular amb productes locals, pa torrat amb tomàquet i tast d’oli novell, un homenatge als productors i a la tradició del territori.

A les 12:30 h al CMC, tindrà lloc la Taula Rodona “Territori, Ciència i Gastronomia amb OOVE”, amb entrada gratuïta i aforament limitat, que reunirà experts com Pere Sallent, Dr. Eduard Escrich, Jordi Pascual, Rafel Aguilera i Jordi Carulla per reflexionar sobre el valor integral de l’oli d’oliva verge extra.

La jornada culminarà a les 18:30 h a la plaça Pau Casals amb la Gran Festa de l’Oli (35 €), que inclourà showcookings del col·lectiu Terra i Taula, degustacions amb maridatge, tasts d’olis i vins, i música en viu. Els participants podran gaudir de creacions de Josep Pascual, David Vernet, Mary Herrera, Oriol Rossell i altres professionals que faran de l’oli el protagonista de la vetllada.

Segons l’organització, la jornada busca posar en valor l’oli d’oliva verge extra com a símbol de salut, identitat i patrimoni, i servir de punt de trobada entre ciència, tradició i innovació gastronòmica. “Aquesta és una oportunitat per reconnectar amb la terra, reconèixer la feina dels productors i gaudir de la cuina que neix d’allò que som”, asseguren els organitzadors.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.