Vegueria del Penedès

FLASH

Sitges tindrà Defensor de la Ciutadania a partir del novembre


VD

17-01-2006 19:24

El responsable d'aquesta figura haurà de tenir dedicació exclusiva a la defensa del ciutadà

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

En aquesta segona trobada es va remarcar la necessitat d’ampliar la informació referent a la gestió municipal, la voluntat de definir les línies bàsiques del Defensor de la Ciutadania, i la intenció de donar suport a les iniciatives individuals innovadores i de reforçar el dret de petició i de proposta.

En aquest sentit, es va parlar que la vila disposi d’un Defensor de la Ciutadania a partir del proper mes de novembre. Aquest càrrec tindrà com a funció intercedir entre l’Ajuntament i el ciutadà quan sorgeixi algun problema. En la jornada es van aprovar les esmenes que feien referència als requisits de la persona encarregada d’aquesta funció, a la qual se li demanarà que tingui dedicació exclusiva per aquest rol.
Una altra novetat prevista en el futur reglament és el dret a la iniciativa ciutadana. Els sitgetans podran proposar a l’Ajuntament actuacions i projectes que poden ajudar a millorar el funcionament del consistori o de la pròpia vila. Per tant, el reglament potenciarà el dret dels ciutadans a intervenir en la gestió dels assumptes públics i aportar suggeriments i propostes.

La Comissió d’Estudi i la Comissió Ciutadana es reunirà aquesta setmana per a analitzar les aportacions i les esmenes aprovades en aquesta segona trobada de Participativa, i l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana es portarà en el ple municipal del mes de febrer.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.