FLASH
22-11-2006 23:03
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
En aquest sentit, Joan Ignasi Elena, ha destacat l'important augment en les inversions que el l'equip de govern ha fet des de l'any 1999. En aquell moment, ha dit Joan Ignasi Elena, la inversió en patrimoni era de 4,51 per càpita i actualment es destinen 11,5 , és a dir el creixement ha estat d'un 150%. Així mateix, també es pot constatar que s'ha doblat el nombre de visitants als museus i elements patrimonials i s'ha triplicat el nombre d'alumnes que participen en les activitats de patrimoni.
Aquestes dades, segons l'alcalde de VNG, són el reflex de la clara voluntat política del govern de vetllar pel patrimoni cultural de la ciutat. Per aquest motiu, ha explicat Joan Ignasi Elena, l'any 2005 es va crear l'Organisme Autonòmi Local de Patrimoni Víctor Balaguer, (OALPVB) que ha permès els diferents agents relacionats amb el patrimoni, públics i privats, coordinar-se per tal de fer una programació conjunta i un discurs conjunt, alhora que optimitzar la gestió dels recursos que es destinen a aquest àmbit.
A la presentació també hi ha assistit el primer tinent d'alcalde i regidor de Comunicació, Relacions Ciutadanes i Drets Civils, Tomàs Álvaro, el segon tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Jordi Valls i la tercera tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Mercè Foradada. La regidora de Cultura ha posat de manifest que el patrimoni també inclou l'àmbit intangible de la cultura popular i les tradicions que a VNG estan molt arrelades.
Quant a les accions pròpies de les àrees d'Acció Territorial i Cultura en relació al patrimoni vilanoví, Mercè Foradada ha destacat la creació de l'OALPVB amb l'objectiu de fer una gestió integral del patrimoni de la ciutat. La regidora de Cultura ha manifestat que davant la manca d'inversió de la Generalitat, durant anys, calia dur a terme polítiques de conservació, de recerca i de difusió, que actualment formen part dels objectius del nou ens.
En relació a la preservació del patrimoni urbanístic, el segon tinent d'alcalde, Jordi Valls, ha assenyalat que l'Ajuntament compta amb un Pla Especial de Catàleg, aprovat l'any 1987, que permet tenir cura i vetllar d'aquells edificis, conjunts urbanístics, espais urbans i monuments que requereixen d'algun nivell de protecció pel seu interès, artístic, històric o paisatgístic, entre d'altres.
En aquest sentit, Jordi Valls, ha reconegut la necessitat de revisar aquest Pla de Catàleg, i ha dit que s'haurà de fer durant el període de vigència de l'actual Pla General.
Finalment, el primer tinent d'alcalde, Tomàs Álvaro, ha manifestat que qui no té cura del patrimoni perd la identitat' i ha assegurat, contradient el discurs de l'oposició, que el govern municipal té una clara voluntat política de vetllar, mantenir i millorar el nostre patrimoni local. Com a exemple d'aquesta voluntat, el primer tinent d'alcalde ha destacat l'actuació urbanística i de preservació del patrimoni que es va fer a la Geltrú, amb actuacions no només urbanístiques si no també amb polítiques socials i de promoció que han fet d'aquest barri una zona dinàmica a la ciutat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT