Vegueria del Penedès

VNG

La Sala inaugura la primera exposició d'art de la seva nova etapa


VD

01-07-2007 22:01

La Diputació va invertir 1,4 milions d'euros en la reforma i rehabilitació de l'equipament

L'espai ha obert les portes amb una exposició comissariada per Carles Poy. fdg/ carles castro

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'antic teatre La Sala, conegut també en altres èpoques com Gran Salón i Salón Marfil, ha estat un dels edificis més antics on s'hi van fer representacions teatrals a Catalunya. L'edifici, d'un notable valor arquitectònic i patrimonial, s'ha transformat en un nou equipament cultural d'art, creació i pensaments contemporanis amb una superfície útil de 1.100 metres quadrats.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina de Difusió Artística, hi ha fet una inversió d'1.470.000 euros en reformar, adequar i ampliar l'antic edifici. L'edifici consta de dues parts: la Sala Marfil, d'uns 400 metres quadrat, equipada per realitzar-hi des d'exposicions fins a concerts de petit format, i un edifici de serveis annex de nova construcció.

Amb aquest nou equipament, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona, han volgut donar un impuls al programa d'arts visuals en la seva vessant d'art contemporani, amb una infraestructura on s'hi puguin portar a terme de manera periòdica, els projectes de creació artística, suport a la creació i formació. Entre els objectius del nou espai hi ha resituar la ciutat de Vilanova i la Geltrú dins el panorama contemporani actual i esdevenir una plataforma per a la creació artística, tot apropant l'art contemporani als ciutadans.

La inauguració del nou espai s'ha fet amb una exposició comissariada per Carles Poy, en la que es mostra un diàleg entre el patrimoni de la ciutat, amb documentació gràfica de la història de l'edifici i creacions d'autors contemporanis.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.