SITGES
01-06-2008 22:20
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Picasso i Rusiñol tingueren una relació personal breu, marcada no només per la diferència generacional sinó, també, per la diferència de rol que en aquell moment tenia cadascun d'ells en el context artístic. Malgrat això, Picasso servà tota la vida un interès per la figura de Santiago Rusiñol, segurament perquè el senyor del Cau fou per al pintor malagueny de ressonància universal un dels primers arquetips de l'artista total compromès amb la modernitat.
Un interès que queda documentat en els retrats picassians protagonitzats per Rusiñol –una vintena com a mínim– i en l'atracció del pintor de La cursa de braus per l'obra pictòrica i literària de l'autor de L'auca del senyor Esteve. De fet, Picasso no només el va retratar, sinó que també va versionar obres seves; en canvi, no es coneix cap retrat de Picasso fet per Rusiñol.
El llibre Picasso i Rusiñol. La cruïlla de la modernitat ofereix nous elements per continuar estudiant ambdós personatges i avançar en la redefinició que en els darrers anys, de la mà d'investigadors com Vinyet Panyella, Margarida Casacuberta, dom Josep de C. Laplana, Isabel Coll i d'altres, s'està fent de Santiago Rusiñol i la seva obra.
Amb aquesta publicació, el Consorci del Patrimoni de Sitges inicia una col·lecció que porta per títol L'Amic de les Arts, en record d'una de les publicacions culturals nascudes a Sitges de major significació en el context intel·lectual català. Una col·lecció que ha de servir per ajudar a entendre i difondre l'important llegat artístic que, a partir de Rusiñol, conserva i atresora Sitges.
PUBLICITAT
PUBLICITAT