Vegueria del Penedès

VNG

L'Ateveu es consolida amb una segona edició marcada pel retorn de Pere Tàpias


VD

22-09-2008 21:11

La mostra organitzada per Desperta! també va comptar amb l'actuació de Guillamino, Pau Alabajos, Jordi Romeu i Toni Albà

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La nit de divendres es va obrir sota l'amenaça de pluja, però el temps va respectar l'Ateveu i el cantautor de Xàtiva, Pau Alabajos, va odferir una bona mostra de cançó d'autor vinculada amb els moviments socials, però alhora amb tocs poètics que donaven encara més importància a la forma que al missatge.

Tot seguit va tenir lloc el retorn als escenaris de Pere Tàpias. Un retorn que havia generat força expectació i Tàpias no va decebre. L'únic cantautor català que havia gosat riure-se'n de la transcendència de tots els seus companys de generació va tornar amb una bona dosi de sàtira i ironia. A banda de repassar la majoria dels seus clàssics, també hi va haver temps per alguna de les seves creacions més recents, aixi com per un tema especialment creat per a l'ocasió: Tatuatges vilanovins. Precisament aquesta cançó va ser una de les més celebrades, com també les inevitables La moto, l'Antònia, Passeig del Carme o la Canço de les trompetes. El públic va esgarrapar un grapat de bisos a un Tàpias que va acabar visiblement satisfet.

Diumenge al vespre l'acte va comptar amb la presentació de Toni Albà, que també va aprofitar per dur-hi alguns dels seus personatges més famosos. Com que es tractava de canço d'autorm els Reis, Acebes, Aznars, Rajois i Zapateros de torn van aprofitar per posar la seva lletra particular a l'himne estatal. La jornada comptava amb un cantautor clàssic, com era Jordi Romeu, i un d'innovador i sui-generis, com Guillamino. Una excel·lent oportunitat per veure que dins del gènere hi tenen cabuda moltes maneres d'entendre'l.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.