Vegueria del Penedès

VNG

Els Mossos detenen Enric Duran a Barcelona


VD

17-03-2009 21:32

El jove està acusat d'estafar diverses entitats bancàries i feia sis mesos que tenia una ordre de cerca i detenció

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta tarda a Barcelona Enric Duran, l'activista vilanoví que està acusat de diversos delictes d'estafa i que volia demostrar la fragilitat del sistema financer. Durant, de 33 anys, ha estat detingut com a presumpte autor de diversos delictes d'estafa i falsificació documental.

El jutge ha emès aquest matí una ordre judicial de detenció contra aquesta persona, que es trobava escapolida de la justícia i en territori estranger des del passat mes de setembre. Enric Duran tenia donada d'alta des de feia sis mesos una ordre policial de recerca i detenció. Després que se li hagi pres declaració, el detingut passarà a disposició judicial.

Enric Duran va estafar 492.000 euros a diversos bancs i els va repartir entre diferents ONGs i entitats, segons va explicar ell mateix. Aviat se'l va conèixer com el Robin dels bancs i des d'aquell moment va desaparèixer per evitar la seva detenció. Els Mossos van saber que arribava a Catalunya divendres passat i, de fet, tenia previst assistir aquesta nit al programa Hora Q de TV3. Sobre Duran pesen 19 denúncies de diverses entitats bancàries per haver estafat els 492.000 euros mitjançant la sol·licitud d'hipoteques amb identitats falses

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.