SITGES
10-05-2009 23:17
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Davant aquest escenari, l'equip de govern ha posat en marxa un ampli paquet de mesures destinades a pal•liar la delicada situació amb quatre objectius prioritaris: ajudar als sitgetans i sitgetanes que passen per moments difícils, continuar sent competitius, buscar noves fonts d'economia i d'inversió, i incrementar l'ocupació local.
L'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, i la regidora d'Hisenda, Carmen Prat, han presentat les línies de generals d'actuació. D'una banda, ja s'han iniciat programes per millorar l'ocupació. D'altra banda, es preveu fomentar l'ocupació de les empreses locals de la construcció amb els projectes de millora urbana als barris es duran a terme gràcies al Fons Estatal d'Inversió Local, el FEIL. En total són 22 obres repartides per tot el municipi, de les quals ja s'ha començat la reforma del Passeig de Vilanova, i properament, aniran iniciant-se la resta.
També s'ha previst un Fons Extraordinari de 200.000 € per ajudar a les persones i les entitats que passin per moments delicats. Es donarà suport doncs, en matèria de transport, es congelaran taxes i preus, entre els quals, els sous dels regidors, i s'ampliació i millorarà l'àrea de Serveis Socials, tot plegat per fer front a l'actual conjuntura econòmica. En matèria de promoció de la vila, es preveu la creació de línies de producte i d'estratègies d'intercanvi turístic.
Cap a la sostenibilitat econòmica de la Corporació
En quant als comptes municipals, l'equip de govern s'ha marcat un pla estructural per arribar a assolir l'equilibri pressupostari. Els objectius del pla són conèixer el cost dels projectes locals, fer les inversions amb el mínim crèdit possible i aconseguir l'equilibri entre ingressos i despeses. També està prevista la negociació dels crèdits i l'agilització dels pagaments a proveïdors.
La situació en què estava Sitges a l'any 2003, quan va entrar l'equip de Baijet, va requerir d'una forta inversió, sobretot en infraestructures, per posar Sitges al dia. Un fet que, anys després, ha generat un deute inevitable, però alhora necessari.
PUBLICITAT
PUBLICITAT