VNG
17-09-2009 20:17
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Els motius d’aquesta proposta són poder aprofitar l’ocasió i el ressò que proporciona aquest esdeveniment per promocionar la gastronomia vilanovina, les verdures d’hivern i els productes del Xató just al començament de la temporada i no al final, com es feia fins ara. D’aquesta manera, es pretén allargar la temporada del xató i les verdures autòctones d’hivern com poden ser els espigalls o la col paperina.
En el cas del vi i el cava, dos dels productes que es promocionen a la Festa del Xató, els cellers elaboradors creuen que el mes de novembre és un bon moment per celebrar la festa perquè el vi de l’any ja està a punt, i s’acosten els festes de Nadal, durant les quals el consum, tant de vi com de cava, està en el seu punt més àlgid.
Des del gremi de restauradors, també es demana aquest canvi de data, ja que durant el mes de novembre, els restaurants pateixen una davallada important de clients i, en canvi, en les dates properes al Carnaval l’activitat és intensa.
El Laboratori Permanent del Pla Gastronòmic es va constituir l’1 de juliol d’aquest any, i està format per persones pertanyents als sectors econòmics vinculats a la gastronomia, com són el comerç alimentari (Mercats), l’agricultura, la viticultura, la restauració i la pesca. La seva missió és participar del procés d’implantació del Pla Gastronòmic.
PUBLICITAT
PUBLICITAT