VNG
29-11-2009 21:53
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Centenars de persones s'han reunit aquest diumenge al matí per participar del Festival del Xató, una festa gastronòmica que tenia com a principal objectiu promocionar els productes locals i la seva cuina. La pluja ha estat el convidat inesperat de la jornada i la causant d'aigualir la celebració, malgrat que s'ha pogut celebrar el concurs de xató amb normalitat.
Les degustacions de xató i altres plats típics de la cuina vilanovina s'ha hagut de traslladar a les voltes de la plaça de la Mediterrània, que ha tornat a ser l'escenari d'aquesta festa. Durant tot el matí s'han ofert racions de Xató (cassoleta de xató amb truites, pa, coca de llardons i copa de vi, per 10 euros) i platets (a 2 euros) de Caneló d’espigalls i rap, Sípia a la bruta, el cèlebre Bull de tonyina i Fideus rossejats a l’all cremat. Tot plegat s'ha acompanyat de vi del Garraf.
Vilanova ha obert enguany la temporada de la Ruta del Xató, una proposta de turisme gastronòmic vinculat al xató i les terres del Penedès. Es realitza de novembre a abril, coincidint amb la temporada de l’escarola, un dels ingredients principals d’aquest plat típic de les comarques catalanes de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. La Ruta del Xató està formada per 9 municipis (El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Calafell, Cunit i Canyelles), i 6 gremis de restauració.
PUBLICITAT
PUBLICITAT