SANT PERE DE RIBES
07-12-2009 23:20
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
L’ajuntament de St. Pere de Ribes va acollir el dimecres 2 de desembre a les cinc de la tarda, l’acte de presentació i roda de premsa de la setena edició de la ruta gastronòmica “El Parc a taula: Garraf, Olèrdola i Foix”. Al llarg de l’acte es presentaren els participants d´enguany, la guia del programa així com les novetats previstes per aquesta temporada.
El “Parc a taula” és un programa cultural, promogut per la Diputació de Barcelona, que vol contribuir a la valorització del productes enogastronòmics locals de qualitat, que contribueixen a establir una economia basada en el propi territori, la seva identitat i un paisatge de qualitat mitjançant la col·laboració amb els restauradors, allotjaments, productors i elaboradors de la xarxa de Parcs Naturals de la Diputació. L’objectiu és que aquests actors siguin coneguts i reconeguts pels ciutadans com a un valor afegit de la seva qualitat de vida alhora que contribueixen a conformar un paisatge cultural obert, biodivers, ric i estable.
L’acte fou presidit pel diputat president de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral i Antigas, i l’alcalde de St. Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco.
Un cop acabada la presentació, els restaurants, allotjaments, cellers i productors i artesans
alimentaris que formen part del programa 'El parc a taula' oferiren un tast de les especialitats gastronòmiques, alimentàries i vitivinícoles que es poden tastar als Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix. Al programa hi participen establiments de quasi bé tots els municipis que es troben dins l'àmbit jurídic del parcs. Els municipis participants al programa són: Avinyonet del Penedès, Begues, Canyelles, Castelldefels, Castellet i La Gornal, Olèrdola, Olivella, Sant Miquel d’Olèrdola, Sant Pere de Ribes, Santa Margarita i els Monjos, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.
Les entitats que col·laboren amb el programa són: l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’Associació de Venedors del Mercat Municipal de Sitges, l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf, l’Associació de Comerciants i Concessionaris del Mercat del Centre, la Lliga per a la defensa del patrimoni Natural-DEPANA, la Confraria Gastronòmica + Onze de Castelldefels, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal del Garraf, el Consell regulador DO del Penedès, el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Slow Food del Garraf.
PUBLICITAT
PUBLICITAT