Vegueria del Penedès

SITGES

'Comer como un rey', o els costums culinaris reials del segle XIX


VD

21-12-2009 20:35

El periodista Joan Sella presenta el llibre resultat d'una investigació sobre el món gastronòmic de l'època d'Amadeo I de Saboya i Alfons XII

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Fa més de 100 anys el salmó, el foie o el capó eren plats gastronòmics únicament destinats als reis o les persones de l'alta noblesa. Sella reconeix que molts dels menús que menjaven els reis Amadeo I de Saboya i Alfons XII estan avui en dia a l'abast de tothom

En el seu llibre, Sella confirma la presència històrica de la Malvasia, on durant l'últim terç del Segle XIX era el vi més preuat al territori nacional.

Comer como un rey ha estat el resultat final de moltes setmanes d'investigació sobre el món gastronòmic. Sella ha recollit centenars de dades en diferents llibres i documentació que es guarda a la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. El llibre serveix per mostrar com en l'actualitat persones de diferents esglaons socials poden fer aquests menús, amb preus molt reduïts.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.