Vegueria del Penedès

SITGES

Joan Sella presenta al Retiro el seu llibre 'Comer como un rey'


Olga Villa

23-12-2009 20:54

El periodista sitgetà tracta la gastronomia de les taules dels reis Amadeu I i Alfons XII

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

"Comer como un rey” és un estudi dels menús que l’autor va trobar a la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i La Geltrú, a partir dels quals, Sella ha sabut fer-se les preguntes adients de què hi ha i què no hi ha darrere d’aquests menús gastronòmics i construir una història amb tota la informació recollida. Els menús tracten sobre els hàbits a la taula dels reis Amadeu I de Savoia i Alfons XII de Borbó. 

El llibre condensa bona part de la trajectòria vital de l’autor com a persona apassionada per la gastronomia i la cuina, i un bon lector. Així mateix, és un treball on el lector pot descobrir les vivències de Joan Sella i la seva capacitat de descobrir allò nou en aspectes quotidians, capacitat que ve donada, segons va manifestar Antoni Sella, per tradició familiar, per la formació de l’autor en filologia hispànica i per la professió de periodista. 

Així mateix, en el seu torn de paraula, Joan Sella va voler explicar que mitjançant aquests menús trobats descobrim, per exemple, que els reis menjaven àpats tan senzills com croquetes, ensaladilla russa o gazpacho i, fins i tot, que en el banquet del 25è aniversari de bodes d’Alfons XII, el rei va degustar la malvasia de Sitges. A partir d’aquests elements es pot esbrinar el context social i cultural de l’època. 

Tot plegat es pot llegir en aquest llibre “Comer como un rey” de Joan Sella i que ha editat Trea Edicions.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.