VNG
10-02-2010 12:42
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Neàpolis acollirà els dies 15 i 16 de febrer una trobada de 17 investigadors europeus del projecte Homecare, dedicat a avançar en l’atenció integrada a pacients crònics. Aquesta serà la primera de les reunions anuals que preveu celebrar el projecte en diferents ciutats. Els científics, procedents de diferents països del continent, s’emportaran de la seva estada a Vilanova i la Geltrú l’experiència de viure de prop un dels carnavals més genuïns.
El grup d’investigadors arribaran dissabte a la capital del Garraf, en ple Carnaval. Un guia els introduirà en la festa i els acompanyarà diumenge en les Comparses. Des de la Regidoria de Promoció de la Ciutat se’ls ha organitzat un seguit d’activitats perquè puguin conèixer la gastronomia i el patrimoni propis de la ciutat.
Pel que fa a la reunió, organitzada per la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona, servirà per revisar el progrés dels estudis que s’estan executant en els diferents estats participants. Així mateix, es preveu presentar el pla de treball per al segon any del projecte i es parlarà dels preparatius de la segona reunió anual, que tindrà lloc a Odense, Dinamarca, el març de 2011.
El projecte ‘Homecare’
El projecte Homecare pretén observar i analitzar els models d’atenció integrada a pacients crònics, principalment aquells que han patit accidents vasculars cerebrals, o tenen malalties cardíaques o respiratòries. Per fer-ho, s’exploren determinades característiques dels serveis estudiats. D’aquesta manera, a Dinamarca i Portugal s’executen estudis clínics aleatoritzats en pacients que han patit un accident vascular cerebral, mentre que a Suècia, els Països Baixos i Espanya es fan estudis a petita escala al voltant de pacients amb insuficiència cardíaca.
Així mateix, a Espanya i Dinamarca es fan estudis d’intervencions a domicili per a pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica, i a Itàlia i Dinamarca s’estudia la viabilitat de nous tractaments rehabilitadors per a pacients amb accidents vasculars cerebrals assistits per tecnologies de la informació i comunicació. Finalment, sota la coordinació d’un equip italià de la regió del Veneto, es farà un estudi europeu de les barreres econòmiques i organitzatives que cal considerar en el desplegament d’aquests models de programes.
L’objectiu és que els resultats dels estudis puguin ser utilitzats des dels organismes nacionals o regionals per prendre decisions de política sanitària. El projecte Homecare compta amb la participació de dotze institucions de vuit estats europeus. Per part de l’estat espanyol, l’ens implicat és la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona. El projecte té una durada de 3 anys i ha rebut un ajut econòmic de 2,2 milions d’euros de la Comissió Europea.
PUBLICITAT
PUBLICITAT