VNG
16-01-2011 21:47
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
La jornada, organitzada per l'Ajuntament de la ciutat i la Companyia d'aigües, a l'auditori de Neàpolis, tenia com a objectiu recordar la precària situació existent, fa 150 anys, les dificultats del projecte per a la portada de l'aigua, així com els avantatges que les progressives millores en l'abastament han representat per l'economia i el desenvolupament de la ciutat.
Durant el discurs inaugural, l'alcalde ha destacat el treball de la Companyia d'Aigües en aquests 150 anys i les millores que s'han anat realitzant en aquest temps, sobre tot en els darrers 8 anys. "Durant els últims anys hem aconseguit un estalvi del 20% en el consum de l'aigua, en un temps en que la població de la ciutat també s'ha incrementat en un 20%. Això vol dir que s'ha fet un ús més racional de l'aigua, però també hi ha contribuït les feines de millora de la xarxa i el canvi d'aforament a comptador."
L'enginyer Albert Tubau, autor del llibre Vilanova i la Geltrú i el repte de l'aigua, ha situat als assistents a la Vilanova del 1860-1861, quan la població era de 12 mil habitants. L'alcalde en aquell moment era Teodor Creus i Coromines, i la ciutat començava una època de transició i de creixement econòmic. "Vilanova era una ciutat industrial, principalment dedicada al tèxtil. Era una època de creixement, amb moltes oportunitats. La vila començava a obrir-se via marítima, i existien lobbis locals que van intervenir per aconseguir que l'aigua arribés a la ciutat, i amb ella l'evolució econòmica i social."
Les èpoques de sequera, la gestió de l'aigua en les empreses públiques i el futur de l'aigua a la ciutat han estat altres dels temes que s'han tractat en aquesta jornada tècnica que ha finalitzat amb una taula rodona amb tots els assistents.
PUBLICITAT
PUBLICITAT