DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

SITGES

El terror arriba a Sitges


Redacció

06-10-2011 23:01

El Festival de Cinema de Sitges s'ha inaugurat aquesta tarda davant d'una gran espectació per la projecció de 275 films

"

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

Amb els carrers i aparadors engalanats per a l'ocasió, el terror i la fantasia s'han fet amb Sitges, que aquesta tarda ha acollir la inauguració del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

El festival, que finalitzarà el proper 16 d’octubre a Sitges, inclourà la projecció de 275 títols. En el certamen es presenten 36 produccions catalanes, 9 de les quals són llargmetratges. A més, per primera vegada, la pel·lícula encarregada d’inaugurar el certamen ha estat en versió original catalana: la producció catalana Eva, de Kike Maíllo. L’edició d’enguany compta amb més de 700 convidats de la indústria cultural i cinematogràfica i 450 mitjans de comunicació de 20 països acreditats.

El director de Sitges 2011, Ángel Sala, creu que “el festival intenta ser una aposta ambiciosa, mesurada, per la proposta de cinema que Sitges sempre ha fet i que últimament ha consolidat, que és el cinema de gènere, en el qual Catalunya en aquest moment és una potència líder a Europa i en el món. I ho demostrarem aquest any”.

Per la seva part, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, destaca que “el desig de l’Ajuntament i de la vila de Sitges de continuar apostant per aquest festival”. L’alcalde ha assenyalat que enguany, amb la voluntat d’implicar més els ciutadans de Sitges, s’han iniciat “un conjunt de propostes per intentar que el festival sigui més proper”.

L’organització del festival de Sitges correspon a una fundació integrada per representants de l’Ajuntament de Sitges, de la Generalitat de Catalunya i d’altres institucions, com també de diverses associacions i empreses públiques i privades. El Departament de Cultura hi destina enguany 556.750 euros.


Novetats de la 44a edició

El festival consolida en aquesta 44a edició l’estructura en seccions, que ha recollit bons resultats en els darrers anys en la localització de targets de públic. Amb una Secció Oficial Fantàstic amb dues branques competitives (Sitges 44 i Òrbita, antic Panorama en competició) i un Panorama fora de competició, Sitges es ramifica amb una Secció Noves Visions, dedicada als films de cinema fantàstic més arriscat, experimental i trencador. Es mantenen les seccions Casa Àsia, Anima’t, Midnight X-Treme, i a més a més de la Setmana de la Crítica, coneguda com Seven Chances.

Aquest any s’incorpora un segell i marca del festival, Sitges Family, destinat a donar a conèixer als més petits el cinema fantàstic, d'animació i el fenomen audiovisual global, amb intenció d’educar la mirada en el futur espectador.

El festival continua apostant per un mínim de visió retrospectiva, a través de les armadures temàtiques que donen sentit a les edicions o per línies transversals de programació, com són aquest any l'impacte de l'11 de setembre o la Intel·ligència Artificial. D'aquesta manera, el Festival afavoreix l'homenatge a figures històriques del gènere, tant en el camp de la direcció com en el dels actors propis del fantàstic o la reivindicació d'autors nacionals.

També es reforça el paper del curtmetratge, amb la incorporació d’aquest format a Noves Visions i amb la reafirmació de la seva importància en la Secció Oficial o en Anima’t.

Sitges 2001 vol potenciar la interactivitat amb la premsa i el públic a través d'un augment de postscreenings, classes magistrals i altres activitats entorn als protagonistes, que es faran a les pròpies sales de projecció o en espais com el Sitges Fòrum – Sala Tramuntana o el nou Fòrum Espai FNAC.

Finalment, el festival mostra el seu interès d'obrir-se a camps com el videojoc, el còmic, els nous suports de comunicació de masses o la televisió de gènere. En aquesta edició es continua treballant per ajudar a la recerca de talent internacional i la comercialització global del producte nacional, subratllant el paper de Catalunya com a potència mundial en la producció de cinema de gènere.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.