Vegueria del Penedès

OPINIÓ

Futbol és futbol


Josep Rodríguez

06-12-2011 19:45

Em sembla excel·lent la proposta de la directiva del FC Barcelona de crear una mena de superlliga amb els millors equips europeus i reduir el nombre d'equips de la lliga espanyola. Si jo fos afeccionat al futbol, que no ho sóc, m'agradaria veure jugar als millors

VD.

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Està bé perquè aquesta proposta va en la línia en la que s'ha convertit el futbol d'elit: un espectacle i un negoci. I, com a bon negoci, el que interessa és guanyar diners i amb una lliga europea d'estrelles probablement en faran més, els anunciants estaran més interessats i les audiències augmentaran. Està ben pensat. Una mena d'NBA del fútbol. Pels que els hi agrada el fútbol de nivell serà millor així que quedar-se circumscrits a les fronteres estatals o a aquestes anacròniques competicions de seleccions nacionals, amb nacionalitzacions exprés.

En aquest tema sóc liberal: el futbol de clubs reuneix als millors jugadors i si és un negoci-espectacle que es gestioni com a tal. Que es professionalitzi. Res de quotes de nacionals. Un negoci, per cert, que sembla que és dels pocs que no han patit fortes restriccions amb la crisi econòmica i financera i on es segueixen manegant xifres, deutes i sous indecents. Això sí, embolcallat en sentiments d'identitats nacional i valors d'entrega, esforç i sacrifici que no són diferents dels que segur mostren els jugadors del hoquei de Vilanova, per posar un exemple.

Però repeteixo, a mi el fútbol com a negoci-espectacle m'interessa ben poc. El que sí m'interessa són els diners públics que s'aboquen en aquest circ en comptes de fer-ho en el foment i la pràctica de l'esport dels ciutadans de a peu. M'importa que s'inverteixi en tenir bones instal·lacions esportives per a l'esport de base, que l'escola de fútbol del meu fill no repliqui els valors competitius dels homòlegs professionals o que es doni suport efectiu a els estils de vida saludables. És podrien fer més coses en aquesta línia redirigint els diners que destinen algunes ciutats en patrocinar samarretes o les teles públiques en comprar drets televisius del fútbol (i què dir de la Fòrmula1)? Jo crec que sí.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.