Vegueria del Penedès

OPINIÓ

Quan els homes no tenen ganes...


Rocío Rico

16-02-2012 20:30

En els darrers anys, els sexòlegs estem observant com s’incrementen el nombre de consultes realitzades per homes que experimenten una pèrdua del desig sexual

VD.

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El desig sexual inhibit consisteix en una pèrdua de l’interés davant qualsevol estímul potencialment eròtic i una absència de fantasies o d’imaginació vers el sexe. Es considera que afecta a un 14% d’homes (i podrien ser més) a partir dels 30 anys (una franja d’edat significativa, ja que és normal que a partir dels 50 anys un home vegi com el seu desig va minvant, en gran part per la disminució de testosterona).

Els individus que acusen aquest problema experimenten un descens de la seva autoestima i es consideren sovint fracassats. Molts d’ells manifesten por o tristesa perquè veuen com les seves relacions conjugals es van deteriorant. A mida que va passant el temps, tendeixen a evitar qualsevol tipus de contacte amb la parella i no donen peu a cap insinuació.

Aquest problema respon a diverses causes, entre elles:sexuals (com a conseqüència d’un altre trastorn: disfunció erèctil o ejaculació precoç, principalment; o bé, perquè l’home ja no se sent atret cap a la seva parella); orgàniques (associades amb qualsevol malaltia: diabetis, trastorns de la son, obesitat, andropausa, etc.; interacció amb alguns fàrmacs: antidepressius, antipsicòtics, hipertensió, etc.; estil de vida: poc exercici físic, consum de tabac, alcohol o altres drogues, mala alimentació); psicològiques (relacionades amb estrès, ansietat, depressió, dol, baixa autoestima, etc.); relacionals (conflictes conjugals, arribada d’un fill, embaràs...). En funció del motiu que hagi desencadenat aquesta apatia sexual, el sexòleg o professional que atengui al pacient amb aquesta problemàtica, haurà d’enfocar el tractament cap a una banda o una altra.

El desig no és un component estable al llarg del temps i del nostre recorregut vital; pot variar en base a múltiples circumstàncies. Això ho hem de prendre en consideració i no alarmar-nos en excés si la nostra resposta sexual ja no és la mateixa que mesos enrere. S’ha de revisar què ha passat i, en tot cas, o bé adaptar-nos a la nova situació o bé introduir els canvis que siguin oportuns. Els homes que pateixen un episodi de desig sexual inhibit no s’han de sentir diferents, ni comparar-se amb les persones dels seu entorn. Al capdavall, és més comú del que ens pensem i té solució, si ho abordem correctament.

Rocío Rico
Psicòloga especialista en sexologia i teràpia de parella. Col.: 12135
Tel. 627.880.838

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.