Vegueria del Penedès

SANT PERE DE RIBES

L'Ajuntament organitza un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua


Redacció

24-09-2012 17:36

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores, amb l’ajuda d’un professional llicenciat en psicologia, que comparteixen una mateixa problemàtica. El servei està pensat com a eina d’acompanyament per recolzar-les en el procés d’atenció i cura de la persona en situació de dependència que tenen al seu càrrec, normalment familiars, atès que a vegades sorgeixen necessitats d’informació, comprensió o de relació amb d’altres casos similars. La finalitat del grup és millorar la qualitat de vida tant d’uns com dels altres.

La data d’inici d’aquest espai de trobada serà el dimarts 9 d’octubre i es reuniran, de 17:00 a 18:30 hores, a les dependències municipals de la Vinya d’en Petaca de les Roquetes. Posteriorment, està previst que hi hagi una sessió setmanal, cada dimarts a la mateixa hora, fins a l’11 de desembre.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que compta amb la col•laboració del Departament de Benestar Social i Família, l’Obra Social CatalunyaCaixa i la Diputació de Barcelona, és facilitar un espai de suport psicològic i de relació per a aquesta tipologia de persones cuidadores no professionals de gent gran o familiars amb dependència que, pel seu rol, presenten una situació d’esgotament físic i emocional. La participació en aquesta mena de grups ajuda als cuidadors i cuidadores a poder compartir i intercanviar experiències, sentir-se acompanyades en aquesta faceta de la seva vida i establir relacions per treballar en la línia de constituir un col•lectiu d’ajuda mútua.

Les persones interessades en apuntar-s’hi poden trucar al Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, al telèfon 93 810 92 17.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.