Vegueria del Penedès

SALUT I VELLESA

S'inaugura el nou espai lúdic de salut per a la gent gran de Sant Sadurní


Redacció Sant Sadurní d'Anoia

10-12-2012 19:25

Els espais lúdics i de salut per a gent gran consisteixen en un circuit d’exercicis suaus per afavorir les seves condicions físiques

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La gent gran de Sant Sadurní ja té un nou espai on posar-se en forma. Aquest dilluns al matí s’ha inaugurat oficialment el nou espai lúdic de salut per a la gent gran a l’aire lliure, ubicat a la plaça Pere Planas i Urgelles dels Habitatges Vilarnau, un equipament que se suma al que hi ha davant de la Casa dels Avis de Sant Sadurní. L’objectiu: afavorir l’activitat física de la gent gran i promoure el moviment i l’exercici, per millorar-ne la qualitat de vida.

Un grup de gent gran de la vila han assistit a la inauguració d’aquest espai, que ha dut a terme el diputat delegat d’infraestructures, urbanisme i habitatge de la Diputació de Barcelona, Alberto Villagrasa, acompanyat per l’alcalde de la vila, Josep Maria Ribas, i una nombrosa representació del consistori sadurninenc.

El regidor d’acció social, Francesc Sáez, ha presentat l’acte i el diputat Alberto Villagrasa ha recordat que aquest equipament, que ha finançat Diputació de Barcelona, permetrà a la gent gran de la vila fer un exercici que és més necessari que mai en aquesta edat, per tal de mantenir l’autonomia i una millor salut.

L’Alcalde, al seu torn, ha agraït a la Diputació el fet de poder comptar amb aquest equipament i ha instat els assistents a conservar-lo i a cuidar aquest nou espai, que serà molt útil per a la gent gran.

Posada en pràctica

Una monitora de Diputació ha explicat als assistents els beneficis dels espais lúdics de salut i ha fet una demostració d’alguns exercicis que s’hi poden fer, aportant consells per tal de treure’n el màxim profit. Els avis i àvies que s’ho miraven tenien molta pressa per estrenar-lo i han volgut provar-lo de seguida.

Els espais lúdics i de salut per a gent gran consisteixen en un circuit d’exercicis suaus per afavorir les seves condicions físiques. Són espais on es treballen totes les parts del cos, ja que es realitzen els mateixos moviments que fem diàriament, i permeten des d’estirar la columna a potenciar les cames, millorar l’equilibri i la coordinació, moure les articulacions, entre molts altres exercicis. A més, aquesta activitat es pot fer  en companyia d’altres persones i és una forma de fer salut que afavoreix la socialització i la motivació de la persona.

Des de la regidoria de Via Pública s’ha volgut aprofitar aquesta plaça tranquil·la, ideal per fer exercici, que va quedar lliure quan es van renovar els jocs infantils que hi havia i es van traslladar a l’espai ubicat just davant la plaça, que és més gran i adequat per als infants.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.