DE LA MANCOMUNITAT A LA REPÚBLICA
21-02-2013 22:42
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
La historiadora Montse Comas, directora de la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, ha rescatat de les hemeroteques la memòria cultural de la ciutat als anys 30 i ha fet un llibre que descriu amb detall un dels períodes més vitals de la cultura local, corresponent als anys que van de la Mancomunitat a la República. Per publicar-ho ha apostat pel micromecenatge i busca aportacions particulars a través del Verkami, tot i que alerta del risc que corre la cultura si autors i artistes han de recórrer únicament a aquesta fórmula.
Vilanova va tenir una activitat frenètica i molt estimulant. Segons Comas, l’objectiu, doncs, és mostrar, d’una manera general i planera, l’expressió cultural de la vila entre els anys 1914 i 1936 per la qual cosa s’ha partit del buidatge del Diari de Vilanova d’aquells anys. És a dir, fixar la imatge que projectava aleshores el Diario de Villanueva. El resultat és sorprenent i rectifica la concepció generalitzada d’una ciutat decandida després de la desfeta de final del segle XIX. Ben al contrari, era una població amb una gent molt activa culturalment i molt diversa en les propostes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT