Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR DE VILAFRANCA 2013

Es presenta el logotip de la Festa Major de Vilafranca 2013


Maria Rosés Vilafranca del Penedès

11-03-2013 23:30

Els dos dissenyadors, Aina Mallol i Raimon Gumà, que en un inici van presentar projectes per separat – i de fet no es coneixien -, van acceptar la proposta dels administradors de dur a terme la imatge conjuntament

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Festa Major de Vilafranca del Penedès 2013 ja té logotip. Els cinc administradors i els creadors de la imatge de la Festa Major han presentat el primer tastet gràfic: el logotip. De traç personal i molt colorista, la primera pinzellada del que serà el disseny festamajorenc del 2013, representa una “explosió d’emocions”, afirma Aina Mallol, integrant del duo creador.

Els dos dissenyadors, Aina Mallol i Raimon Gumà, que en un inici van presentar projectes per separat – i de fet no es coneixien -, van acceptar la proposta dels administradors de dur a terme la imatge conjuntament. “És curiós perquè sense conèixer-nos abans, les dues propostes eren molt semblants, fusionar-ho va ser fàcil”, afirma Gumà. Així va sorgir el logotip ahir presentat, fruit d’una creació molt personal, i amb voluntat de “transmetre dinamisme, acció i explosió”, explica Gumà.

El logotip consta de dues parts; un fons amb esquitxos de colors molt vius, que “sintetitzen els colors de la festa”, i una tipografia en blanc i negre, creada pels dos autors. Ambdós remarquen que tota la imatge és feta a mà, i parteix de les emocions i els sentiments que per a ells simbolitzen la Festa Major.

Durant l’acte també hi han participat un grup de nens que han pintat una gran lona amb els colors del logotip, i que formarà part de l’estand de les Fires de Maig. Amb aquesta iniciativa “preteníem fer participar a la gent perquè volem que el poble s’involucri en la festa”, explica Aina Mallol.

Pel què fa a les altres vessants de la imatge, Raimon Gumà explica que “encara no han començat els preparatius del cartell o el programa, però de moment sabem segur que la part manual, l’explosió, l’acció i el dinamisme hi seran presents”.

Aina Mallol, mallorquina de 26 anys i actual cap de colla dels Xicots de Vilafranca, llicenciada en Disseny industrial i Magisteri d’educació física, assegura que aquesta oportunitat “és única i fa una il•lusió especial”. Raimon Gumà, vilafranquí de 24 anys i ex-membre dels ball dels Nans de Vilafranca, és interiorista i dissenyador gràfic, i agraeix aquesta “oportunitat única per plasmar els sentiments que sentim els vilafranquins durant la festa”. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.