Vegueria del Penedès

ITINERARIS DE DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL

Es renova el pla d'ocupació del barri de l'Espirall


Redacció Vilafranca del Penedès

15-04-2013 17:49

Itineraris de Desenvolupament Professional: una nova eina per a millorar l’empleabilitat de persones en situació d’atur al barri de l’Espirall

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, des del Servei d’Ocupació i Formació–La Fassina, impulsa per tercer any consecutiu el Pla Especial de Foment de l’Ocupació al barri de l’Espirall en el marc del Programa Treball als barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. En aquest marc s’organitzen els Itineraris de Desenvolupament Professional.

Els Itineraris de Desenvolupament Professional estan adreçats a persones del barri de l’Espirall que es troben en situació d’atur i volen millorar la seva qualificació mitjançant pràctiques en empreses. Aquestes pràctiques es complementen amb sessions formatives que parteixen de l’orientació i el balanç professional per a elaborar el propi itinerari d’aprenentatge així com estratègies per la cerca feina.

Les pràctiques permeten als participants adquirir coneixements i habilitats pròpies de l’àmbit professional al qual desitgen dedicar-se alhora que enriqueixen el seu currículum i demostren la seva capacitat professional.  Per la seva banda, les empreses comptaran amb persones amb alta motivació i plenament disposades a col·laborar, podran formar-les a mida i en el cas d’una posterior contractació reduiran el temps d’adaptació i els costos de selecció de personal.

El primer grup està integrat per 10 participants que s’aniran incorporant a les empreses a mida que vagin definint el seu itinerari. Les ocupacions triades pels participants són: auxiliar de cuina, auxiliar de llar d’infants, caixera–reposadora, dependenta de comerç, mantenidor d’equips de climatització, mecànic, pastisser, peixeter i soldador.

Durant els propers dies, començaran les pràctiques a les empreses: Espai Infantil L’Aneguet, Inditex, Interclima Penedès, Llar d’Infants Virolet, Pastisseria Galí, Restaurant El Racó de la Calma, Supermercat Consum i Taller Amat, que faran possible que els participants desenvolupin l’aprenentatge en un context productiu consolidant nous espais de formació a la vila. En finalitzar l’itinerari, el 12 de juny, els participants rebran un certificat de les empreses que acrediti les competències desenvolupades.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.