Vegueria del Penedès

PREVENCIÓ D'INCENDIS

Sitges prepara les urbanitzacions contra els incendis


Redacció Sitges

25-04-2013 12:35

S'inicien els treballs de manteniment a les franges perimetrals antiincendis de les urbanitzacions

La neteja de sotabosc al perímetre antiincendi de 25 metres a Quint Mar es va iniciar dilluns i afectarà a 7’3 hectàrees

El pla d’actuacions, de la Regidoria de Medi Ambient, preveu obrir noves franges forestals a totes les urbanitzacions del municipi

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els treballs de manteniment de les franges perimetrals de protecció antiincendi de les urbanitzacions s'han iniciat aquesta setmana amb la neteja de matoll i poda d'arbres i arbustos a la urbanització de Quint Mar.

Tot i que l'actual marc legal obliga als propietaris que viuen a les urbanitzacions a fer el manteniment de les franges a través de les juntes de compensació, l'Ajuntament pren la iniciativa atesa la pujada de temperatures d’aquests dies i la sequedat que afecta normalment al Parc a les portes de l’estiu.

Els treballs a Quint Mar afectaran a 7,3 hectàrees, en un perímetre de 25 metres entre les edificacions i el bosc, i consisteixen en la poda de matolls i arbres, amb excepció de les espècies protegides com el Margalló. Els treballs continuaran en unes setmanes a la urbanització La Llevantina.

El projecte de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges preveu impulsar, com ha explicat el regidor, Ignasi Garrigó,”l'obertura de noves franges a totes les urbanitzacions del municipi i fer la neteja de parcel•les de propietat municipal”.

Les urbanitzacions de Sitges compten amb els Plans de Prevenció en Urbanitzacions (PPU), un instrument per a la planificació i gestió de les mesures adreçades a evitar els efectes dels incendis forestals establertes a la Llei de prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions 5/2003.

La finalitat és complir amb les mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions que no tenen continuïtat immediata amb la trama urbana, edificacions i instal•lacions aïllades situades en terreny forestal.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.