Vegueria del Penedès

BIBLIOTECA MUSEU VÍCTOR BALAGUER

L'Aula Molas s'estrena amb una conferència sobre la catalanística


Redacció Vilanova i la Geltrú

18-05-2013 9:27

Al llarg de tot el dia, estudiosos i acadèmics de la llengua debatran sobre el futur de la catalanística internacional

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest divendres s'ha inaugurat la I conferència de l'Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. El tema escollit per a aquesta primera experiència ha estat La catalanística en l'acadèmia global, una temàtica que ha estat fonamental per a la presència dels estudis de llengua i literatura catalana en els darrers quaranta anys.

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, qui ha reiterat l'agraïment de Vilanova i la Geltrú al doctor Molas, present en l'acte, per donar a la vila el seu llegat i tot el que d'ell se'n desprèn. "Estem molt orgullosos que a la nostra ciutat se celebri aquest debat sobre la llengua catalana en un moment com els que estem vivint".

La I Conferència de l'Aula Joaquim Molas proposa una reflexió sobre les condicions actuals i les perspectives de futur de la catalanística internacional. Vinculats tradicionalment als estudis lingüístics i literaris i a la institució universitària, els estudis catalans s'enfronten a canvis inevitables de paradigma acadèmics i disciplinars que n'han modificat l'escenari, els actors, les demandes i les estratègies. Per tractar-los, l'Aula Joaquim Molas ha convocat, en la seva primera conferència, alguns d'aquests actors actuals de més relleu.

Participen en aquesta I conferència el mateix Joaquim Molas, August Bover (Universitat de Barcelona), Andreu Bosch (Institut Ramon Llull), Patrizio Rigobon (Università Ca'Foscari) i Josep M. Murià. La regidora de Cultura, Marijó Riba, serà l'encarregada de tancar l'acte aquesta tarda.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.