Vegueria del Penedès

MENÚ VEGÀ COMPLET

Restaurants de Vilanova ofereixen plats vegans per cobrir una demanda en augment


Cristina Escalona i Laia García (AUDA) Vilanova i la Geltrú

26-05-2013 16:27

L'associació de defensa animal vilanovina AUDA ha entrevistat a membres de dos d'aquests locals de Vilanova, La Fassina i Willy Vins, per saber què els va portar a oferir plats vegans en els seus restaurants

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cada cop més establiments d'hostaleria ofereixen plats vegans, és a dir elaborats sense l’ús de productes d’origen animal, al seu menú o carta habitual. La raó és que el nombre de persones que opten per aquest tipus d'alimentació va en augment. Els motius per seguir una dieta vegana van des del manteniment d'una bona salut, l'ecologia o la consideració moral cap a tots els animals. Els que porten aquesta alimentació per defensar els drets dels animals no es queden aquí, sinó que intenten en cap àmbit de la vida participar en l’explotació i l’esclavitud de cap espècie animal (tampoc la humana). Per tant, no vesteixen amb pell, pèl ni plomes d’animals, no utilitzen productes testats en ells, no acudeixen a espectacles on se'ls utilitzi, etcètera.

A Vilanova i la Geltrú hi ha diversos bars i restaurants on es poden trobar plats sense productes d'origen animal i d’altres on per encàrrec et preparen un menú vegà complet. L'associació de defensa animal vilanovina AUDA ha entrevistat a membres de dos d'aquests locals de Vilanova, La Fassina i Willy Vins, per saber què els va portar a oferir plats vegans en els seus restaurants.

La Montse, propietària del restaurant La Fassina, ha explicat que des que van obrir el restaurant sempre han tingut al seu menú alguns plats vegans, com per exemple l'hummus amb crudités. La raó per incloure aquests plats va ser en aquest cas, que el seu fill des de feia anys portava una dieta 100% vegetariana ja que la considera més saludable. A més, també ofereixen per encàrrec menús sencers sense cap producte d'origen animal i el seu proper objectiu és elaborar postres vegans, com ara pastissos.

La propietària del restaurant La Fassina considera que la dieta vegana es basa en una filosofia molt respectable i afirma que ha notat que cada cop hi ha més demanda d'aquest tipus de menjar a Vilanova i que molta gent que es declara vegetariana o vegana ve també de pobles del voltant. Explica també que elaborar plats vegans és molt senzill i que per internet pots trobar moltes idees per fer àpats molt gustosos lliures de patiment animal. És per això que la Montse recomana als negocis d'hostaleria oferir menús totalment vegetals, ja que considera que no suposa cap inconvenient, si no que, al contrari, ajuda a ampliar la clientela de la mateixa manera que passa quan s'ofereixen plats aptes per a celíacs. La cap del restaurant La Fassina també afirma que els ingredients per fer àpats vegans són molt fàcils d'aconseguir en el nostre municipi i que a més els plats tenen un preu molt similar a aquells que contenen carn de mamífer, de peix o similars.

El Willy Vins és un altre restaurant que cuina plats per a vegans, o que elabora menús complets si se'ls avisa amb antelació fent una reserva. En aquest cas la propietària, la Emi, va començar a oferir plats vegans perquè coneixia una noia que seguia una alimentació vegana. A més algunes vegades han vingut persones vegetarianes o veganes sense avisar i han improvisat plats d'aquestes característiques sense cap problema.

Els vegetarians i vegans de Vilanova i rodalies també poden anar a dinar a altres restaurants on és fàcil trobar opcions aptes i ètiques. És el cas, per exemple, del restaurant libanès Manara, que per la pròpia naturalesa del tipus de cuina ofereix opcions veganes en el seu menú habitual.

Segons dades de l'Associació Vegana a 2008 hi havia uns 2 milions de vegetarians a Espanya, i s'estima que actualment hi ha uns 50 mil vegans - vegetarians estrictes - a tot l'estat.

Per aquest motiu, l'associació AUDA agraeix als establiments que tenen en compte als vegans a l’hora d’oferir els seus servei,s perquè estan tenint en consideració als altres animals, els que no són humans i que per aquest motiu són condemnats a mort cada dia per la indústria de la carn - entre d’altres -. D’altra banda, AUDA anima a la resta d’empreses hostaleres a prendre el testimoni i plantejar-se oferir plats nous, gustosos i elaborats sense productes d’origen animal - no oblidem que també sense làctics, ous i mel-. L’associació de defensa animal AUDA està a disposició de tot establiment que vulgui ampliar informació o que requereixi ajuda en aquest assumpte.


 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.