PUBLICITAT
AULA GASTRONÒMICA DEL MERCAT
29-05-2013 12:10
Cuineres de Sitges ja és una realitat. Aixoplugades dins de l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sitges, aquest nou col•lectiu s’ha presentat en societat coincidint amb els dies previs al Corpus i tenint com a padrí el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats i a l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns. En motiu de la presentació, aquesta nova entitat ha donat a conèixer la seva voluntat de vincular la gastronomia amb el receptari i les festes locals. Així, les seves primeres creacions han estat a mig camí d’uns plats tradicionals, però amb tocs d’actualitat, com unes flors que recordaven que aquest pròxim cap de setmana se celebra el Corpus a Sitges
L’Alcalde, Miquel Forns, ha destacat “la il•lusió i l’entusiasme de les fundadores del grup per tirar endavant un projecte culinari vinculat a Sitges”. Al seu torn, el director de la revista CUINA, Josep Sucarrats, ha valorat “el fet de mantenir el receptari local amb productes de proximitat, que és un altre dels principis fundacionals de Cuineres de Sitges”.
En l’actualitat, el grup ja ha cuinat per a un sopar solidari i la presidenta de Cuineres de Sitges, Carme Arce, s’ha mostrat totalment disposada a col•laborar amb altres projectes sitgetans. De moment, els assistents a la presentació van poder tastar un ventre de porc amb fesols, mencionat per Emerencià Roig i Raventós al llibre El Sitges dels nostres avis, a més de llaminadures amb el logotip (que és un disseny de la sitgetana Núria Bartés) i dolços en forma de clavell de Corpus.
Les Cuineres també han mostrat el pollastre amb reducció de Malvasia de Sitges i guarnició de clavells multicolor; una sopa de pèsols amb clavells; una sopa de xocolata blanca amb clavellines i un cava gelatinitzat amb suspensió de pètals.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT