Vegueria del Penedès

AULA GASTRONÒMICA DEL MERCAT

Cuineres de Sitges es presenta en societat


Redacció Sitges

29-05-2013 12:10

El nou col•lectiu gastronòmic aposta pels productes locals i vol revifar el receptari tradicional actualitzat i lligat a les festes de la Vila

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cuineres de Sitges ja és una realitat. Aixoplugades dins de l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sitges, aquest nou col•lectiu s’ha presentat en societat coincidint amb els dies previs al Corpus i tenint com a padrí el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats i a l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns. En motiu de la presentació, aquesta nova entitat ha donat a conèixer la seva voluntat de vincular la gastronomia amb el receptari i les festes locals. Així, les seves primeres creacions han estat a mig camí d’uns plats tradicionals, però amb tocs d’actualitat, com unes flors que recordaven que aquest pròxim cap de setmana se celebra el Corpus a Sitges

L’Alcalde, Miquel Forns, ha destacat “la il•lusió i l’entusiasme de les fundadores del grup per tirar endavant un projecte culinari vinculat a Sitges”. Al seu torn, el director de la revista CUINA, Josep Sucarrats, ha valorat “el fet de mantenir el receptari local amb productes de proximitat, que és un altre dels principis fundacionals de Cuineres de Sitges”.

En l’actualitat, el grup ja ha cuinat per a un sopar solidari i la presidenta de Cuineres de Sitges, Carme Arce, s’ha mostrat totalment disposada a col•laborar amb altres projectes sitgetans. De moment, els assistents a la presentació van poder tastar un ventre de porc amb fesols, mencionat per Emerencià Roig i Raventós al llibre El Sitges dels nostres avis, a més de llaminadures amb el logotip (que és un disseny de la sitgetana Núria Bartés) i dolços en forma de clavell de Corpus.

Les Cuineres també han mostrat el pollastre amb reducció de Malvasia de Sitges i guarnició de clavells multicolor; una sopa de pèsols amb clavells; una sopa de xocolata blanca amb clavellines i un cava gelatinitzat amb suspensió de pètals.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.