Vegueria del Penedès

CAMPUS UNIVERSITARI DE LA MEDITERRÀNIA

La mar i la nàutica, l'aposta del Campus Universitari de la Mediterrània 2013


CUM Vilanova i la Geltrú

04-06-2013 22:42

El Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) celebra enguany la seva dissetena edició

Vilanova i la Geltrú

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La programació 2013 oferirà, de juliol a octubre, més d’una trentena d’activitats englobades en cinc àrees temàtiques: Ciència i tecnologia; Medi ambient; Societat, cultura i turisme; Societat de la informació; i Economia i Empresa.

L’aposta del CUM 2013, entitat que lideren la UPC, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), se centra en la programació de cursos al voltant de la Mediterrània, especialment pel que fa als estudis relacionats amb la mar i la nàutica.

D’aquesta manera, l’àrea de Medi ambient ha programat cursos relacionats amb la sostenibilitat del medi marí com “Ports i platges: el repte ambiental de mantenir la qualitat de l'aigua marina”, “Contaminació associada al transport marítim” o “Sostenibilitat del short sea shipping”. Mentre que l’àrea d’Economia i empresa presenta cursos relacionats amb el negoci marítim com “Introducció al negoci marítim portuari”,  “Introducció al negoci marítim pesquer” o “Noves eines d’exportació i planificació logística. Especial referència INCOTERMS”.

Per altra banda, cal destacar l’aposta de l’àrea de Societat, cultura i turisme per cursos que tracten temes de rigorosa actualitat a la Mediterrània com “Noves realitats dels països mediterranis”, “L’emergència d’un Islam europeu. Actors i tendències” o “La Dona a les cultures mediterrànies: Del mite de les amazones a les bloggers de la primavera àrab”.

Molts dels cursos són reconeguts com a crèdits de lliure elecció dins de la Xarxa Vives d’Universitats i com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Al web del CUM www.campusmed.net trobareu tota la informació de cada curs: programa, calendari, horari, preu, descomptes, etc.

L’apunt: Projecte Cluster Nàutic

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú compta amb el projecte Clúster Nàutic, que contempla la interacció d’un conjunt d'actius, instal·lacions i recursos relacionats amb el mar i l'activitat nàutica, entre els quals es troba el CUM, que constitueixen un ecosistema ideal per a desenvolupar a la ciutat activitats educatives i econòmiques. En tot aquest ecosistema d'elements interrelacionats, la possibilitat d'acollir la Facultat de Nàutica de Barcelona seria un punt clau, un veritable motor, que alhora es beneficiaria de les sinèrgies generades. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.