Vegueria del Penedès

PER CALÚMNIES

Judici a la CUP


Marc Guitart El Vendrell

11-06-2013 21:05

El representant del partit al Vendrell, Ruben Suan, és jutjat per referir-se a PxC com a “racistes”

La Fiscalia s’arrenglera amb la defensa i considera que forma part de la llibertat d’expressió

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El representant de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) al Vendrell, Ruben Suan, ha acudit aquest dimarts als Jutjats per la denúncia posada contra ell per suposades “calúmnies i injúries” per part de Plataforma per Catalunya (PxC). La vista ha estat ràpida i hi ha assistit, a banda del mateix Suan i la seva advocada, Carla Vall, el regidor de PxC Juan Carrasco, com a denunciant, i la representant de la Fiscalia. 

Precisament la presència de la Fiscalia ha estat la més sorprenent, ja que no acostumen a ser presents en els judicis ràpids per faltes. En aquest cas, Suan s’exposa a una multa per suposades injúries, quan el passat 19 de març va afirmar en una roda de premsa que PxC era un partit “racista i feixista”. Junt amb ell, tres altres membres de la CUP del Vendrell també han estat denunciats per la mateixa raó, i hauran de comparèixer davant el jutge en les properes setmanes.

El judici ha durat uns 20 minuts i s’ha fet a porta tancada. La Fiscalia s’ha arrenglerat amb la defensa, afirmant que les declaracions de Suan formen part de la llibertat d’expressió i del joc polític. Tant la Fiscalia com la Defensa han demanat l’absolució de Suan, i la sentència es farà pública en les properes setmanes. A la sortida del judici, el representant de la CUP ha avisat que no pararan, “seguirem dient que PxC és un partit racista, i no farem servir eufemismes per covardia”. L’advocada de Suan ha recordat que hi ha molta jurisprudència relacionada amb el cas, que ja ha demostrat que aquest “no és un fet punible” i s’ha mostrat confiada en l’absolució.

Per la seva part, el regidor de PxC, Juan Carrasco, ha lamentat l’actitud de la fiscalia, “atacant-nos en tot moment” i ha avisat que el seu partit seguirà portant a judici a tothom qui els titlli de racistes. Davant dels jutjats hi ha hagut una concentració d’unes 50 persones que han donat suport a Ruben Suan i han proferit consignes contra el regidor de Plataforma.   

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.