Vegueria del Penedès

PROJECTE ESCAVI

Creen una plataforma per defensar l'INCAVI per a Vilafranca


Redacció Vilafranca del Penedès

18-06-2013 19:20

Des de la plataforma també es denuncia que 'el cost de rehabilitació i adaptació de l’espai pagat a través de l’administració pública s’acosta ja als 2 milions d’euros'

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un grup d'entitats han presentat avui públicament la Plataforma recuperem l’INCAVI per Vilafranca, un moviment cívic amb un objectiu comú: que l’antic edifici de l’INCAVI, 'rehabilitat ara per l’Ajuntament i amb uns costos milionaris, sigui d’ús públic i per tant, pels veïns i veïnes de la Vila'.

En la presentació de la plataforma, els seus portaveus han defensat que les seves reivindicacions 'són perfectament compatibles amb el projecte de l’ESCAVI del govern sociovergent, però considerem que la cessió d’un equipament d’aquesta magnitud per a ús privatiu durant 50 anys, atempta contra l’interès general de la població el qual hauria de guiar l’acció de govern'. En aquest sentit, assenyalen que el projecte de l’ESCAVI podria desenvolupar-se en algun altre equipament com l’actual INCAVI, el centre Àgora o a l’antic edifici de l’IDAP (ara traslladat a la Fassina) i amb uns costos molt menors per a l’Ajuntament, més encara si es té en compte que el volum d’alumnes esperats durant els tres primers anys no superen la quinzena per un espai de 3.000 metres quadrats.

Des de la plataforma també es denuncia que 'el cost de rehabilitació i adaptació de l’espai pagat a través de l’administració pública s’acosta ja als 2 milions d’euros, en un context d’elevada emergència social, la qual cosa posa de manifest les prioritats de l’actual govern PSC-CIU'.
Amb la finalitat de donar a conèixer la Plataforma, el seu manifest, les adhesions, articles d’opinió o les notícies relacionades amb aquest equipament, s’ha obert un web i habilitat diferents espais a la xarxa:

En aquest sentit, les entitats que integren la plataforma demanen a l'Ajuntament de Vilafranca que faci 'un debat públic amb l’alcalde o govern i membres de la Plataforma obert al conjunt de la població, per tal de generar un debat serè i profund sobre les implicacions del projecte de l’ESCAVI o possibles alternatives' i que obri 'un procés de participació ciutadana, per tal que la població de Vilafranca pugui decidir l’ús d’aquest equipament'.

Manifest de la Plataforma Recuperem l'Incavi per Vilafranca

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.