Vegueria del Penedès

NEGRA, AMB LLET O BLANCA

El cacau i la xocolata, un bon esmorzar o berenar


El Tot Granollers / ACPG Vilanova i la Geltrú

08-07-2013 11:20

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El cacau i els seus derivats són aliments rics en greixos i en hidrats de carboni, nutrients que aporten energia al nostre organisme. Els greixos del cacau són, principalment, del tipus saturat, que no fa augmentar els nivells de colesterol a la sang, malgrat que l’aportació en calories sí que és notable. Tot i amb això, el contingut greixós dependrà de si es tracta de xocolata negra, amb llet o blanca; éssent la blanca la més greixosa.

El cacau és, també, una font important de minerals, d’entre els quals cal esmentar-ne el potassi, el fòsfor, el magnesi i el calci. També s’ha de fer menció de l’aportació vitamínica del grup B1 i d’àcid fòlic.

Un altre dels components beneficiosos del cacau són els polifenols, que contribueixen a evitar l’oxidació i que han estat relacionats amb la prevenció de transtorns cardiovasculars i amb l’estimulació de defenses de l’organisme.

Diversos experts en nutrició opinen que el consum de cacau en les diverses varietats és recomanable, sempre dins els paràmetres d’una dieta equilibrada i en quantitats moderades. El cacau i els derivats són aliments que s’adapten, preferentment, als esmorzars i als berenars.

Malgrat això, per la seva aportació energètica, de greixos, de sucres i de potassi, el seu consum no és recomanable en casos de sobrepes i en processos de mala absorció intestinal, nivells elevats de triglicèrids, entre d’altres.

Pel que fa a les calories, per 100 grams consumits, el cacau en pols, considerat com a matèria primera, contindria al voltant de les 255 calories; la xocolata negra n’aportaria d’entre 450 i 530 calories. La xocolata amb llet aportaria entre les 510 i les 520. La xocolata blanca té al voltant de les 530; mentre que el producte soluble de cacau que s’afegeix a la llet té d’entre les 360 i les 375 calories.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.