Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR DE LA SANTA CREU

Cercavila del Pa Beneït, en l'últim dia de Festa Major de la Santa Creu a Calafell


Redacció Calafell

16-07-2013 23:29

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

En l’últim dia de Festa Major en honor a la Santa Creu, s’ha celebrat al poble de Calafell un dels actes més tradicionals d’aquesta festa: la benedicció i cercavila del pa beneït.

Prèviament, a les 11h. del matí, ha tingut lloc a l’església de la Santa Creu de Calafell l’Ofici Solemne, oficiat per mossèn Eduard Arrufat, i la missa cantada pel Cor Parroquial Santa Creu, amb repicada de campanes. A la celebració han assistit les autoritats locals, entre les quals l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Cultura i Ensenyament, Sandra Suàrez.

Posteriorment el mossèn ha beneït les coques els participants en la cercavila s’han aplegat a la plaça Catalunya, on el mossèn ha fet l’acte de benedicció de les coques. Totes les parelles anaven vestides per a l’ocasió: elles, de negre, amb mantellina blanca i duent la coca per a ser beneïda; i els homes amb un clavell vermell a la solapa. Una vegada beneïdes les coques, les parelles han recorregut els carrers principals del poble de Calafell.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.