Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR POPULAR DE VILAFRANCA

La Festa Major Popular reivindica els colors de les lluites


Endavant (OSAN) Penedès Vilafranca del Penedès

21-08-2013 10:41

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un any més, els col·lectius de l'esquerra independentista organitzem diversos actes per la ja coneguda Festa Major Popular. La intenció és oferir un espai obert, participatiu i autogestionat que sigui un altaveu de les lluites transformadores i alhora s'hi impulsin activitats culturals i alternatives d'oci. Malgrat els entrebancs que ens posa l'Ajuntament i certs grups de pressió casposos, volem seguir aportant les nostres activitats a la Festa Major. Perquè tots i totes som Festa Major i ningú ens farà perdre la il·lusió i l'empenta. D'aquesta manera, com marca la tradició contribuirem a fer una festa lluïda. I això vol dir que hem elaborat un programa d'actes  ben variat i que seguim apostant per una festa alegra i popular. I també farem de la festa una lluita com hem plasmat en el cartell d'enguany per anunciar els actes a través d'alguns dels colors representatius de les lluites que s'estan duent a terme avui: el taronja dels moviments pels drets socials, el verd  de l'activisme contra els desnonaments, el groc en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat i el vermell amb el logo de la campanya 'Independència per canviar-ho tot' per la lluita per la independència, pel socialisme i per una societat no patriarcal.

Les activitats començaran el divendres 23 amb la tradicional Penjada d'Estelades a la basílica de santa Maria a la mitjanit que comptarà amb el ball de diables Aristois de sant Martí Sarroca. Abans, a les 20h i a l'Ateneu X es farà una xerrada sobre la situació actual de les preses polítiques catalanes i un concert amb el grup Poca Broma organitzat per la Coordinadora Antirepressiva del Penedès.

El dimarts 27, a les 17:30h a la plaça de santa Maria tindrà lloc el taller d'estampació de mocadors amb els balls de la Festa Major. Una activitt oberta a tots els nens i nenes. El dimecres 28 a les 18h, s'inaugurarà la Barraca de la plaça de l'Oli amb els jocs de fusta del Traginer de Jocs i la música d'un combo de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet. I a les 21h, sopar popular i Jam Session amb el grup Clau de Funk (23:30). El 29 a les deu es farà l'esmorzar pels balls de la Festa Major. Durant la cercavila hi haurà vermutada. I a mitjanit concert amb els grups Cru i Insershow. El 30 a les onze hi haurà la xaranga Sidral Brass Band i seguidament, el concert amb el grup Pere Anton i tu i la sessió dels punxadiscs La Factoria. I els actes es clouran el 31 a les onze amb una sessió amb punxadiscs variats. La Barraca estarà oberta a partir de les cinc de la tarda.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.