Vegueria del Penedès

PRESENTACIÓ, EL 10 D'OCTUBRE

Preparant el Procés Constituent a Vilanova i la Geltrú


Redacció Vilanova i la Geltrú

23-09-2013 15:53

Un centenar de persones han participat de les diferents assemblees celebrades fins al moment a la capital del Garraf

Procés constituent. Imatge de l'acció del passat 11 de setembre Encerclem la Caixa

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Procés Constituent és el moviment impulsat per Arcadi Oliveres i Teresa Forcades que, entenent que l’actual model econòmic, institucional i d’ordenament polític ha fracassat, pretén impulsar un procés de reflexió i confluència ampli, plural i participatiu capaç de reconèixer en la seva competència i diversitat els múltiples col·lectius que ja fa temps que treballen pel canvi democràtic i pacífic,  i capaç de fer-los lloc en una plataforma unitària que cristal·litzi el malestar social creixent en una majoria política organitzada a favor d’un canvi de model.

Es tracta d’iniciar un procés des de baix, creant espais de trobada entre el màxim nombre de col·lectius i persones a barris i pobles, per tal de bastir una nova eina plural i diversa i articular una candidatura el més àmplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb l’objectiu de defensar la convocatòria d’una Assemblea Constituent per definir quin nou model d’estat i d’ordenació sòcio-econòmica volem.

El manifest de partida, consultable a la pàgina web procesconstituent.cat, consta de 10 punts de treball i compta amb més de 43.000 adhesions, set-centes d’aquestes provinents de la comarca del Garraf.

L’Assemblea de Vilanova i la Geltrú, que ha començat a caminar des de principis de setembre, es presentarà a la ciutat el proper 10 d’octubre amb la presència de la metgessa i teòloga Teresa Forcades, impulsora del procés, l’activista i investigadora de moviments socials i polítiques alimentàries Esther Vivas, i la cantautora Lídia Pujol.

La ciutadania es pot adherir al procés a través de la web procesconstituent.cat, i contactar amb l’assemblea de Vilanova i la Geltrú a través de la pàgina al facebook (facebook.com/procesconstituentvng) o del compte a twitter (@pconstituentvng).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.