Vegueria del Penedès

OCUPACIÓ I FORMACIÓ

15 alumnes tornen a encendre els fogons a la Fassina


Redacció Vilafranca del Penedès

24-09-2013 11:45

El curs té una durada de 925 hores de formació teòrico-pràctica, de les quals 216 són pràctiques en empreses del sector

Luana Fischer Ferreira. Cuina d'un restaurant

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, enceta a la Fassina un nou curs del programa de qualificació professional inicial (PQPI) amb l’objectiu de formar professionalment a joves entre 16 a 21 anys,  que desitgin adquirir experiència professional en l’àmbit de la cuina i els serveis de restaurant i bar, que els permeti la incorporació al món laboral o l’accés als Cicles  Formatius de Grau Mig.

Un total de 15 alumnes tenen l’oportunitat de participar en aquest programa, formant-se com a auxiliars d’hoteleria en les especialitats de cuina i serveis de restaurant i bar. El curs té una durada  de 925 hores de formació teòrico-pràctica, de les quals 216 són pràctiques en empreses del sector situades a la comarca de l’Alt Penedès.

El Servei d’Ocupació i Formació–La Fassina compta amb unes instal·lacions de cuina degudament adequades i homologades per la Generalitat de Catalunya per impartir aquest tipus de formació, a més  de la infrastructura de l’Alberg Municipal que els alumnes aprofiten per desenvolupar la seva formació teòrico-pràctica en l’espai de bar-restaurant.

El pla d’estudis del curs combina una  formació professional del sector,  amb aprenentatges de tipus més general on es treballen coneixements de l’entorn social, llengua, matemàtiques, tecnologies de la informació i la comunicació, amb activitats aplicades a la vida quotidiana i altra formació relacionada amb el seu desenvolupament personal i d’assessorament professional.

Des del Servei d’Ocupació i Formació es treballa amb l’objectiu de proveir el sector empresarial tan de Vilafranca com de la comarca de perfils professionals ben preparats tant per a petits negocis de restauració com a qualsevol empresa relacionada amb l’hoteleria.

L’oferta de Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que impulsa l’Ajuntament de Vilafranca arriba en aquest curs a 60 joves en 4 especialitats. Tres d’aquestes s’impartiran en el Programa de Transició al Treball (PTT) en conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el suport de la Diputació de Barcelona i aquest programa PQPI La Forquilla, a La Fassina, amb recursos municipals i l’autorització del Departament d’Ensenyament.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.