Vegueria del Penedès

FESTIVAL CINEMA FANTÀSTIC DE CATALUNYA

Els perills de canviar de registre


Eduard Sánchez Sant Pere de Ribes

15-10-2013 19:48

Crítica cinematogràfica del film 'Blind detective'

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Direcció: Johnnie To

Intèrprets: Andy Lau, Sammi Cheng, Guo Tao.


En el marc de la Secció Oficial Fantàstic Sitges 46, es presenta al #sitgesfilmfestival ‘Blind detective’, la darrera pel·lícula del venerat director Johnnie To. De fet, To arriba a Sitges amb una doble proposta: ‘Blind detective’ i ‘Drug war’, que forma part de la secció Focus Àsia.

‘Blind detective’ narra les peripècies del detectiu Johnston (Andy Lau), un policia que va deixar d’exercir després de perdre la vista, i una inexperta policia (Sammi Cheng), que li demana ajuda per localitzar a una amiga de la infància desapareguda. Amb aquest film, però, el director de Hong Kong, sense abandonar el thriller policíac i d’acció marca de la casa, s’endinsa en el terreny de la comèdia, un canvi de registre que li ha proporcionat nombroses crítiques. Justes? Injustes? Al capdavall, tot és qüestió d’opinions.

El cert és que no estem davant d’una trepidant cinta de policies amb alguns tocs d’humor, no; estem parlant de comèdia en estat pur, d’escenes còmiques que acompanyen la trama policial durant tot el metratge.  Vaja, el que seria una comèdia policíaca. A grans trets, ‘Blind detective’ resulta divertida (tot i que a estones massa pallassa i esbojarrada) i el més important: entretinguda.  Aquesta és la intenció del director des del primer minut de la pel·lícula, així que és probable que els espectadors que van vibrar amb ‘Breaking news’ o ‘Election’ se sentin desconcertats.

No obstant, Johnnie To no cau en cap moment en l’avorriment i manté un bon ritme narratiu al llarg del film, cosa que no poden dir moltes altres buddie movies fetes a Hollywood... L’estil ‘Sherlock Holmes’ amb que el detectiu cec treballa i la seva peculiar manera de reproduir els fets criminals ja mereixen per sí sols el seu visionat (un cop més, excel•lent la planificació de càmera). És més que probable que ‘Drug war’ sigui més valorada  i representi millor el que Johnnie To és capaç de fer, però és igualment cert que barrejar comèdia i thriller policíac és una maniobra arriscada i cal molt talent i ofici perquè el resultat sigui, com a mínim, acceptable.

D’altra banda, pels amants del documental i espectadors d’esperit inquiet en general, recomano ‘Blackfish’, una cinta projectada dins la categoria ‘Noves Visions’ del Festival que mostra fins a quin punt la vida en captivitat afecta el comportament de les orques. El documental segueix la colpidora història de Tilikum, un exemplar que va ser capturat i separat de la seva família i explotat econòmicament, malgrat haver matat fins a tres persones. Us asseguro que us mirareu els parcs aquàtics com el Sea World amb uns altres ulls...

 

Eduard Sánchez
@esanchezCM
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.