DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

ARRIBA EL FRED...

Els aliments que protegeixen davant els refredats


El Tot Granollers / ACPG Vilanova i la Geltrú

24-10-2013 17:30

A banda de la Vitamina C, hi ha d’altres components indicats: coure, ferro i seleni. És a dir, cereals, llegums, crustacis, fruits secs, espinacs...

ACPG. Aliments amb vitamina C

Certs aliments poden resultar els nostres aliats i fer un efecte de certa prevenció dels refredats i d’altres afeccions típiques de l’hivern, en tenir un efecte de reforçament del nostre servei immunològic.

El consum d’aliments que continguin vitamina C són tradicionalment coneguts pels seus beneficis, en aquest sentit. Fruites com la taronja, la mandarina, la llimona, el kiwi, les maduixes, el meló; a banda de llegums verds, el julivert, api, tomàquet, pebrot, entre d’altres, són aliments amb continguts importants de vitamina C.

Recordem que la Vitamina C no s’emmagatzema en l’organisme, per la qual cosa hem de procurar de consumir diàriament aliments que en continguin.

A banda de la Vitamina C, hi ha d’altres components que també són indicats per a la prevenció de refredats, com són aquells amb cert contingut en coure, en ferro i en seleni. Això no vol dir que quant més es mengi d’un aliment més bé ens anirà. Al contrari, els consums sempre han de ser responsables i amb mesura. Un excés sempre serà perjudicial i, com és per tothom conegut, una dieta variada, saludable i amb mesura és el que sempre recomanen els experts en nutrició.

En el primer grup, amb contingut en coure, trobem aliments com els cereals, el fetge de vedella, els llegums verds, els crustacis i el cacau.
Pel seu contingut en ferro, cal esmentar, el cacau, els fruits secs, el fetge, els llegums i els espinacs. Per últim, aliments que contenen seleni, són els cereals, el llevat de cervesa, el peis, l’all, la ceba, els ous i la fruita en general. Tots ells són bons per a la prevenció de refredats.

Altres aliments que també són bons per tractar i per alleugerir episodis infecciosos com els refredats són la canyella o la farigola. Fent incidència en la farigola, aquesta herba es pot utilitzar per fer gargarismes en casos de mal de gola o d’altres processos infecciosos de la zona de la faringe.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.