Vegueria del Penedès

DESPRÉS DE 13 ANYS D'ENOTURISME

El Penedès, la regió vitivinícola més visitada de l'Estat espanyol


Redacció Vilafranca del Penedès

28-10-2013 11:57

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca destaca l’interès del Penedès com a destí d’enoturisme, en la jornada 'L’enoturisme a Barcelona. Present i futur'

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, M. Dolors Rius, va obrir dijous passat la jornada “L’enoturisme a Barcelona. Present i futur” que, organitzada per FIVIN, se celebrava a l’Auditori de Vinseum.
Rius va donar la benvinguda als assistents i va recordar els inicis de l’enoturisme a Vilafranca, l’any 2000, amb la creació de la primera Ruta del Vino y del Cava, una ruta d’àmbit estatal que naixia amb l’acompanyament d’ACEVIN. Des de llavors, l’evolució ha estat constant i després de 13 anys “la nostra DO ha crescut en interès enoturístic fins al punt de ser la regió vitivinícola mes visitada de l’estat espanyol. Per tant, creiem que s’ha fet una bona feina, però també estem segurs que encara hi ha molt per fer”, valorava Rius.

La regidora de Turisme va mostrar-se convençuda que l’enoturisme ha de ser positiu per al territori, “com a factor d’impuls econòmic i, com diu sempre l’Alcalde, aquesta riquesa ha de servir per conservar els nostres paisatges, la cultura i la forma de vida basada en el nostre territori, les tradicions i la idiosincràsia del Penedès.”

M. Dolors Rius va apostar per la reflexió i la formació com a eina que permeti donar resposta a les necessitats dels visitants “i ho hem de fer de forma professional.”. Rius recordava que per primer cop, la Generalitat inclou l’enoturisme dins del pla estratègic de la Direcció General de Turisme per a 2013-2016 i en parla “com a factor de creixement del turisme de Barcelona, el desenvolupament del turisme d’interior, l’expansió del turisme actiu, el suport d’una rica oferta gastronòmica i una oferta enoturística de gran potència.” Barcelona continua essent el punt més important de recepció de turistes a l’Estat espanyol, amb visitants cada cop més exigents i millor informats. En aquest context, la regidora de Turisme vilafranquina situa l’oferta enoturística, “el sol i la platja ja no són suficients i nosaltres tenim el que Barcelona pot necessitar: cultura, paisatge, gastronomia, tradicions, festes, vi i cava de qualitat,... totes les estacions de l’any i a 45 minuts de distància.”

A l’acte hi van assistir el Vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, i President del Consell Comarcal, Francesc Olivella. El vicepresident del Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca, Jordi Solà, va cloure la jornada.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.