Vegueria del Penedès

20 ANYS DEDICATS A LA DOCÈNCIA

L'institut de Roquetes està d'aniversari


Redacció Sant Pere de Ribes

28-10-2013 17:23

Des de divendres i durant el curs, el centre durà a terme activitats que serviran per recordar la seva trajectòria, des dels seus inicis fins a l’actualitat

Ajt Sant Pere de Ribes. 20è aniversari de l'institut Alexandre Galí

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Institut Alexandre Galí de les Roquetes va donar el tret de sortida, divendres passat, a la celebració dels 20 anys que fa que està en funcionament. Aquest ha estat només el primer de tot un seguit d’actes commemoratius que s’allargaran, en diferents formats i propostes, fins al mes de juny, coincidint amb el final del curs escolar.

Tal i com estava previst, en record del pedagog i historiador català Alexandre Galí i de tots els qui van posar en marxa l’institut, a l’acte central de divendres a la tarda hi van prendre part algunes personalitats del municipi, entre les quals hi havia l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gabaldà, i la regidora d’Educació, Laura Marcos. La trobada va estar amenitzada amb un parell de xerrades. Una, a càrrec del regidor d’ensenyament de Sant Pere de Ribes de l’època, Eulogio García, i de Maria Josep Montserrat, primera directora del Galí, i que duia per títol “Compartint una il•lusió: els orígens de l’institut Alexandre Galí”; i una altra, que va pronunciar la néta d’Alexandre Galí, Carme Galí, amb l’epígraf “Acostant-nos a Alexandre Galí”. Com a tancament, hi va haver una petita actuació musical.

El programa del 20è aniversari continuarà el proper dimarts, 10 de desembre, amb una representació teatral pels alumnes de primer cicle; i seguirà duent-se a terme amb la Diada de Sant Jordi, el dimecres 23 d’abril; amb una caminada popular, el diumenge 27 d’abril; la cercavila dels 20 pels carrers de les Roquetes, el dimecres 30 d’abril; i, en darrer lloc, teatre i un sopar al pati, el divendres 13 de juny.


L’Institut Alexandre Galí actualment
El curs en què les Roquetes començava a tenir el seu primer institut, el 93-94, les classes del centre, que llavors encara no tenia nom, van arrencar al Centre Cívic l’Espai amb 90 alumnes inscrits a 3er d’ESO. Al curs següent, ja estava construït el nou edifici, i va ser quan es va fer efectiu el trasllat.

A partir d’aquí, el Galí no ha fet més que créixer durant aquests anys. Ara, el nombre d’alumnes que hi acull és de gairebé 570, i la oferta formativa inclou estudis d’ESO, de Batxillerat (modalitats tecnològic, científic, ciències de la salut, social i humanístic); estudis de formació professional de Grau Mitjà i Grau Superior (cicle formatiu de grau mitjà d’atenció a les persones en situació de dependència, i cicle formatiu de grau superior d’integració social).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.