Vegueria del Penedès

CULTURA GASTRONÒMICA

El pernil salat, un aliment de primera


Tot Granollers / ACPG Vilanova i la Geltrú

27-12-2013 18:19

Nutricionalment parlant, el pernil és un aliment molt interessant, que conté proteïnes i greixos, especialment del tipus monoinsaturats

ACPG. Pernil salat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El pernil salat és un dels productes més populars de la nostra cultura gastronòmica. Es tracta d’un aliment que s’obtè a partir de l’assecat i salat de les potes posteriors del porc. En aquest cas, parlem de pernil; però si fem referència a l’espatlla, aquesta s’obté a partir del mateix procés efectuat a les potes del davant.

El porc pot ser de raça blanca o ibèrica, aquesta última amb una carn molt més selecta i amb diferència respecte de l’alimentació de l’animal. Per tant, el resultat del producte serà molt més gustós i saludable.

Nutricionalment parlant, el pernil és un aliment molt interessant, que conté proteïnes i greixos, especialment del tipus monoinsaturats, beneficiosos per a la nostra salut. Aquests greixos seran encara de més bona qualitat si triem el pernil ibèric. Les proteïnes, que trobem en una proporció superior al 60%, són de gran qualitat i corresponen al 33% del consum diari d’aquest nutrient que recomanen els especialistes.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.