CULTURA GASTRONÒMICA
27-12-2013 18:19
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El pernil salat és un dels productes més populars de la nostra cultura gastronòmica. Es tracta d’un aliment que s’obtè a partir de l’assecat i salat de les potes posteriors del porc. En aquest cas, parlem de pernil; però si fem referència a l’espatlla, aquesta s’obté a partir del mateix procés efectuat a les potes del davant.
El porc pot ser de raça blanca o ibèrica, aquesta última amb una carn molt més selecta i amb diferència respecte de l’alimentació de l’animal. Per tant, el resultat del producte serà molt més gustós i saludable.
Nutricionalment parlant, el pernil és un aliment molt interessant, que conté proteïnes i greixos, especialment del tipus monoinsaturats, beneficiosos per a la nostra salut. Aquests greixos seran encara de més bona qualitat si triem el pernil ibèric. Les proteïnes, que trobem en una proporció superior al 60%, són de gran qualitat i corresponen al 33% del consum diari d’aquest nutrient que recomanen els especialistes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT